ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρ του μεγάλου συνασπισμού ο Τσίπρας - Τηλεφωνική επικοινωνία με Σουλτς

Υπέρ του μεγάλου συνασπισμού ο Τσίπρας - Τηλεφωνική επικοινωνία με Σουλτς
EUROKINISSI

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), Μάρτιν Σουλτς, είχε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο κ.Τσίπρας φέρεται να ζήτησε από τον συνομιλητή του να μην χαθεί η ευκαιρία σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία.

Ο επικεφαλής του SPD ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μετά την κατάρρευση συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ CDU, FDP, και Οικολόγων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, ενόψει μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της ΕΕ και για αλλαγές στην ευρωζώνη, ενεθάρρυνε τον επικεφαλής του SPD να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης.

«Η πραγματικά αριστερή και προοδευτική στάση δεν είναι να διατηρείς τη καθαρότητα των θέσεων σου αλλά να δίνεις μάχες για εφικτές αλλαγές προς όφελος των πολλών. Αν τώρα μπορείς αυτό να το πετύχεις, είναι ίσως μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί», φέρεται να είπε στον κ. Σουλτς ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο Σουλτς απείλησε ότι θα παραιτηθεί λόγω του ναυαγίου της «Τζαμάικα»

Να σημειωθεί πως η τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρούσε από το Παρίσι για τις Βρυξέλλες.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ