Σουλτς: Η Ευρώπη χρειάζεται έναν κοινό υπουργό Οικονομικών
Λίγο πριν την κρίσιμη τετραμερή συνάντηση στη Γερμανία, που ίσως κρίνει το μέλλον της επόμενης μέρας στη χώρα, ο πρόεδρος του SPD, Μάρτιν Σουλτς, τόνισε πως η Ευρώπη χρειάζεται έναν υπουργό Οικονομικών, καθώς και έναν προϋπολογισμό της ευρωζώνης για να υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις.
Αύριο, Πέμπτη, ο Σουλτς θα συναντηθεί με την ηγέτιδα του CDU, Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του CSU, Χορστ Ζεεχόφερ και τον πρόεδρο της χώρας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ για να εκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την επόμενη κυβέρνηση.
«Αν θέλουμε η Ευρώπη να παραμείνει ισχυρή μακροπρόθεσμα, τότε πρέπει επίσης να της δώσουμε τη δυνατότητα να δρα και να εξασφαλίζει ότι οι άνθρωποι βλέπουν μια απτή διαφορά στη ζωή τους», δήλωσε σε επιχειρηματικό συνέδριο ο επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η Ευρώπη χρειάζεται έναν προϋπολογισμό της ευρωζώνης για περισσότερες επενδύσεις και έναν κοινό ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών, δήλωσε ο Σουλτς αναφερόμενος στις προτάσεις του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.
Ιός Δυτικού Νείλου: Εντατικοί ψεκασμοί στο Παλαιό Φάληρο - Κρούσματα σε 69 δήμους
16:56
Σε Telekom εξελίσσεται η Cosmote Telekom
16:46
Χανιά: 24χρονος απείλησε και δάγκωσε τη μητέρα του - Συνελήφθη και για ναρκωτικά
16:33
Τραγωδία στα Γρεβενά: Νεκρή 55χρονη που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ της
16:26