Η Κομισιόν διαβεβαιώνει: Ο γύρος και το κεμπάπ δεν κινδυνεύουν
Διαψεύδει τα περί απαγόρευσης γύρου και κεμπάπ στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Κομισιόν, μετά από δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου που ανέφεραν ότι τα δύο αγαπημένα φαγητά μπορεί να γίνουν σύντομα… είδος προς εξαφάνιση.
Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Επιτροπή ούτε σχεδιάζει ούτε σχεδίαζε ποτέ ανάλογη απαγόρευση.
Αντιθέτως, όπως ανέφερε ο εν λόγω εκπρόσωπος, πρότεινε την παράταση της χρήσης φωσφορικών αλάτων στην παρασκευή κρέατος.
Η ουσίες αυτές επιτρέπουν την ομογενοποίηση της κατάψυξης του προϊόντος, η οποία εμποδίζει τον κίνδυνο μη ισορροπημένου ψησίματος ή άλλης θερμικής επεξεργασίας.
Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι το κρέας ψήνεται ομοιόμορφα στην ολότητά του και μπορεί να σερβίρεται με ασφάλεια στους καταναλωτές.
Την ίδια ώρα, τονίστηκε ότι η πρόταση αυτή υποστηρίχθηκε από τα 24 εκ των 28 κρατών-μελών της Ένωσης, ενώ καμία χώρα δεν αμφισβήτησε την ασφάλεια χρήσης φωσφορικών αλάτων.
Επίθεση του Ιράν κατά πλοίου στο Στενό του Ορμούζ
21:36
Εκλογές Γαλλία - Μακρόν: «Μην εμπιστεύεται όλες τις δημοσκοπήσεις - Μην προλέγετε το χειρότερο»
21:34
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 50 εκατoμμύρια ευρώ
21:29
«Γέφυρα ζωής» για τη διακομιδή νεογνού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο
21:22