ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Αναγκάστηκα να αποπέμψω τον Φλιν γιατί είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI

Τραμπ: Αναγκάστηκα να αποπέμψω τον Φλιν γιατί είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI
REUTERS/Yuri Gripas

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε μέσω του Twitter ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Μάικλ Φλιν, κατά του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ψευδή κατάθεση στο FBI, δεν έπραξε τίποτε παράνομο κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης, ανάμεσα στην προεδρική εκλογή και την εγκατάσταση του ίδιου στον Λευκό Οίκο.

«Αναγκάσθηκα να αποπέμψω τον στρατηγό Φλιν διότι είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI. Ομολόγησε την ενοχή του για τα ψεύδη αυτά. Είναι θλιβερό, διότι οι πράξεις του κατά την περίοδο μετάβασης ήταν νόμιμες. Δεν είχε τίποτε να κρύψει!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, κάνοντας αναφορά στην εν δυνάμει εκρηκτική έρευνα που αγγίζει πλέον τον στενό κύκλο του περιβάλλοντός του.

Με το μήνυμα αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να παραδέχεται ότι γνώριζε ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας είχε πει ψέματα στο FBI.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο, διότι κατά το χρονικό σημείο της αποχώρησης του Μάικλ Φλιν, ο Λευκός Οίκος είχε αναφερθεί μόνο στο γεγονός ότι ο Φλιν είχε πει ψέματα στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις επαφές του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας.

Η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Μάικλ Φλιν αποτελεί αντικείμενο εξαιρετικής προσοχής μετά την αιφνίδια αποπομπή του αρχηγού του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Γερουσίας, ο Κόμεϊ είχε δηλώσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τους είχε προσωπικά ζητήσει να «θάψει» μία έρευνα κατά του Μάικλ Φλιν.

«Ελπίζω ότι θα βρείτε έναν τρόπο για να το αφήσετε αυτό στην άκρη, να αφήσετε τον Φλιν. Είναι καλός άνθρωπος», είχε πει ο Τραμπ στον Τζέιμς Κόμεϊ στις 14 Φεβρουαρίου μέσα στο Οβάλ Γραφείο, την επομένη της αποπομπής του Μάικλ Φλιν.

Ο Τραμπ αρνείται τις κατηγορίες

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως «δεν υπήρξε απολύτως καμία συνέργεια» ανάμεσα στην προεκλογική του εκστρατεία και τη Ρωσία.

«Όχι, δεν είμαι», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν είναι ανήσυχος, στην πρώτη αντίδρασή του μετά την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του Φλιν.

«Αυτό που καταδείχθηκε είναι ότι δεν υπάρχει καμία συνέργεια, καμία συνέργεια. Δεν υπήρξε απολύτως καμία συνέργεια» είπε από τους κήπους του Λευκού Οίκου, προτού υπογραμμίσει τη σημαντική νίκη που απέσπασαν οι Ρεπουμπλικανοί στη διάρκεια της νύχτας με την έγκριση από τη Γερουσία της φορολογικής μεταρρύθμισης.

«Είμαστε κατά συνέπεια πολύ ευτυχισμένοι. Και ειλικρινά η χθεσινή νύχτα ήταν μια σημαντική νύχτα. θα δούμε τι θα συμβεί», συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ, προτού αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη όπου θα περάσει την ημέρα του.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ