ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο από τις συλλήψεις στη Μάλτα για τη δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίτσια

Βίντεο από τις συλλήψεις στη Μάλτα για τη δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίτσια
REUTERS/ DARRIN ZAMMIT LUPI

Η αστυνομία της Μάλτας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις συλλήψεις που πραγματοποίησε για την δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίτσια, η οποία είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ.

Στο βίντεο αποτυπώνονται πάνοπλοι αστυνομικοί να ακινητοποιούν τους υπόπτους σε διάφορες τοποθεσίες, πριν τελικώς τους φορέσουν χειροπέδες και τους συλλάβουν.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, αποκάλυψε πως οι Αρχές πραγματοποίησαν επιχειρήσεις στην πόλη Μάρσα και τις περιοχές Μπουγκίμπα και Ζέμπουγκ και προχώρησαν σε συνολικά δέκα συλλήψεις υπόπτων για τον βίαιο θάνατο της δημοσιογράφου.

«Πιστεύω ότι το κοινό οφείλει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις», επεσήμανε ο Μουσκάτ και σημείωσε: «Θυμάμαι ότι στην ιστορία της χώρας μας υπάρχει τουλάχιστον μία περίπτωση που σχετίζεται με παρόμοια επιχείρηση κατά δωροδοκίας μελών της δικαστικής εξουσίας και η δήλωση τότε του Πρωθυπουργού είχε χρησιμοποιηθεί από τον κατηγορούμενο ως προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας. Ως εκ τούτου, ζήτησα τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα προκειμένου να διασφαλίσω ότι η δήλωσή μου σήμερα θα επιτύχει την απαραίτητη ισορροπία. Καλώ τα μέσα ενημέρωσης να πράξουν το ίδιο».

Επάγγελμα Δημοσιογράφος: Όταν το ρεπορτάζ κοστίζει ζωές

Ο ίδιος υποσχέθηκε πως θα υπάρξει δημοσιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών και στη συνέχεια της έρευνας και δεσμεύτηκε πως θα φέρει «τα άτομα που εμπλέκονται στη Δικαιοσύνη».

«Δεν θα αφήσει ούτε πέτρα χωρίς να την ψάξει αν δεν βρεθούν οι δολοφόνοι της Ντάφνι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ