ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Διορία 24 ωρών έδωσε ο εισαγγελέας στον Σαακασβίλι για να παραδοθεί

Ουκρανία: Διορία 24 ωρών έδωσε ο εισαγγελέας στον Σαακασβίλι για να παραδοθεί
REUTERS/ GLEB GARANICH

Καζάνι που βράζει είναι το Κίεβο τις τελευταίες ώρες, αφού υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, τον βοήθησαν να διαφύγει από το αστυνομικό τμήμα όπου είχε οδηγηθεί μετά τη σύλληψή του το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ο Σαακασβίλι έχει διορία 24 ωρών να παραδοθεί αυτοβούλως στις δυνάμεις επιβολής του νόμου, μετά τη διαφυγή του.

"Πιστεύω ότι αν παρουσιαστεί αυτοβούλως στους ανακριτές της SBU (υπηρεσία ασφαλείας) από τις 9.00 (σ.σ. της Τετάρτης) ο Μιχαήλ Σαακασβίλι μπορεί να βοηθήσει τη χώρα, την οποία αγαπά, να αποφύγει αχρείαστους κραδασμούς" ανέφερε ο εισαγγελέας Γιούρι Λουτσένκο μιλώντας στο κοινοβούλιο.

"Μετά από 24 ώρες, όλο το σύστημα επιβολής του νόμου της Ουκρανίας θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο ώστε ο Μιχαήλ Σαακασβίλι να βρεθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών", πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, άνδρες της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας SBU συνέλαβαν τον Σαακασβίλι, ο οποίος κατηγορείται ότι βοήθησε μια εγκληματική οργάνωση. Υποστηρικτές του ωστόσο κατάφεραν να τον απελευθερώσουν μέσα από το αστυνομικό όχημα όπου είχε οδηγηθεί.

Προτού οι Αρχές εισβάλλουν στο διαμέρισμά του με σκοπό να τον συλλάβουν, ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας ανέβηκε στην οροφή του κτιρίου και απείλησε να αυτοκτονήσει.

Την ίδια ώρα, σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις κάτω από το διαμέρισμά του, μεταξύ υποστηρικτών του και της αστυνομίας, ενώ ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι έγιναν και άλλες συλλήψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ