Έντονη αντίδραση του Γκάμπριελ για δημοσιεύματα τον θέλουν να φιλοδοξεί τη θέση του ΥΠΟΙΚ
«Τυπικές ψευδείς ειδήσεις από το Βερολίνο, των οποίων οι δημιουργοί συνήθως δεν έχουν το θάρρος να αποκαλύψουν το όνομά τους. Δεν συμμετέχω ασφαλώς σε αυτές τις ανοησίες σε μια στιγμή μάλιστα κατά τη οποία δεν είναι καν σαφές ποια κόμματα θα αποτελούν την κυβέρνηση». Αυτά δήλωσε ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αντιδρώντας σε δημοσίευμα για σχετικές φιλοδοξίες του.
Όπως γράφει το περιοδικό Spiegel, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, ο οποίος είναι υποστηρικτής του μεγάλου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες, φέρεται να δήλωσε πρόσφατα σε ηγετικά στελέχη του SPD ότι σε περίπτωση συγκρότησης νέου μεγάλου συνασπισμού τον ενδιαφέρει η θέση του υπουργού Οικονομικών.
Ο πρόεδρος του SPD, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε μάλιστα πρόσφατα ότι «κατά την χρονική αυτή στιγμή δεν νοείται να γίνονται εικασίες για υπουργεία», διότι η ηγεσία του κόμματος δεν επιθυμεί να δοθεί η εντύπωση ότι η συγκρότηση νέου μεγάλου συνασπιμού είναι ήδη γεγονός, όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.
Συναγερμός για πυραύλους στα ΗΑΕ: Η πρώτη προειδοποίηση μετά την εκεχειρία ΗΠΑ - Ιράν
16:23
Κοινή δήλωση Γερμανίας- Ελλάδας: Ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας - Οι κοινές αξίες θεμέλιο σε δύσκολες περιόδους
16:18
ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «όχι» της κυβέρνησης στην Προανακριτική συνιστά επιχείρηση συγκάλυψης
16:16
Φόρος κληρονομιάς 8 δισ. δολαρίων - Ποια οικογένεια πλήρωσε το «ρεκόρ»
16:14