ΚΟΣΜΟΣ

Πυρά στο Κολοράντο - νεκρός αστυνομικός και δύο πολίτες

Πυρά στο Κολοράντο - νεκρός αστυνομικός και δύο πολίτες
REUTERS/Isaiah J. Downing

Τρεις είναι οι νεκροί από το αιματηρό περιστατικό στο Κολοράντο των ΗΠΑ, σε κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού και Αμβλώσεων. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας αστυνομικός. Έντεκα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ ο δράστης έχει συλληφθεί

Τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν πως υπάρχουν τρεις νεκροί, ο ένας είναι αστυνομικός και οι άλλοι δύο πολίτες.

Σύμφωνα με το CNN, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ τώρα μεταφέρεται στο κτίριο της αστυνομίας στο Παλμ Σπριγκς, με τον αριθμό των τραυματιών να έχει ανέβει στους 11, πέντε εκ των οποίων αστυνομικοί.

Μαρτυρίες έκαναν λόγο για πολλούς ένοπλους αστυνομικούς και αρκετά οχήματα να έχουν σπεύσει στο σημείο.

Αξιωματούχοι σε νοσοκομείο στην περιοχή ανέφεραν μάλιστα ότι ανέμεναν την άφιξη τεσσάρων ασθενών, ένας εκ των οποίων είχε πληγή στο χέρι.

Παραμένει αβέβαιο εάν ο στόχος της επίθεσης ήταν το συγκεκριμένο κέντρο.

Ωστόσο η αστυνομία του Κολοράντο Σπρίνγκς ανήρτησε tweet σύμφωνα με το οποίο το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έλαβε χώρα στη Centennial Boulevard ενώ η εφημερίδα The Gazette της πόλης ανέφερε ότι η κυκλοφορία διεκόπη και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού παρέχει σε εθνικό επίπεδο ιατρικές υπηρεσίες αναπαραγωγής και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε γυναίκες και άντρες. Η πόλη, που βρίσκεται στο κέντρο της πολιτείας του Κολοράντο, έχει 400.000 κατοίκους.

Ενώ το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

"Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να προσφέρουμε ασφάλεια και φροντίδα σε ανάλογο περιβάλλον".

Ως προς τον δράστη, δόθηκε περιγραφή του, φέρεται να έχει μούσι, φορά μπουφάν παραλλαγής και έχει καλάσνικοφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ