ΟΗΕ - Φέλτμαν: Η Βόρεια Κορέα δεν έκανε «καμία δέσμευση» για την έναρξη συνομιλιών
Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αρμόδιος για τις πολιτικές υποθέσεις Τζέφρι Φέλτμαν δήλωσε την Τρίτη (12/12) ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βόρεια Κορέα την περασμένη εβδομάδα, οι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι με τους οποίους συναντήθηκε δεν προχώρησαν σε «καμία δέσμευση» για την έναρξη συνομιλιών, ενώ εκτίμησε ότι η Πιονγιάνγκ θα χρειαστεί να μελετήσει τις προτάσεις που έκανε ο ίδιος πριν δώσει μια απάντηση.
«Ο χρόνος θα δείξει ποια θα είναι η επίπτωση των επαφών μας, αλλά νομίζω αφήσαμε την πόρτα μισάνοιχτη και έχω τη διακαή ελπίδα ότι η πόρτα προς μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων θα ανοίξει διάπλατα πλέον», είπε ο Φέλτμαν σε δημοσιογράφους αφού ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επίσκεψη.
«Χρειάζονται χρόνο για να σκεφτούν πώς θα απαντήσουν στο μήνυμά μας», πρόσθεσε ο Φέλτμαν, διευκρινίζοντας πως αναμένει κατ' αρχάς ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο να ενημερώσει τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν για τις επαφές.
Ρόδος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 30χρονο οδηγό μηχανής - «Καρφώθηκε» σε δέντρο
11:00
Νύχτα κόλασης στο Κίεβο: 13 νεκροί και πάνω από 80 τραυματίες σε μπαράζ ρωσικών επιθέσεων
10:50
Μπαράζ μικρών σεισμικών δονήσεων σε Καλάβρυτα και Κλειτορία - 19 μέσα σε λίγες ώρες
10:48
Αστυνομική επιχείρηση στις φυλακές Γρεβενών - Εντοπίστηκαν ψηφιακό ρολόι με κάρτα SIM και σημειώσεις
10:47