ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Χειρουργός «υπέγραψε» με τα αρχικά του στα συκώτια δύο ασθενών

Βρετανία: Χειρουργός «υπέγραψε» με τα αρχικά του στα συκώτια δύο ασθενών
EPA/MOHAMMED BADRA/φωτογραφία αρχείου

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία η παραδοχή ενός χειρουργού ότι χάραξε τα αρχικά του στο συκώτι δύο ασθενών, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης για μεταμόσχευση.

Ο Σάιμον Μπράμχολ, παραδέχτηκε την ενοχή του κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ όπου κάθεται στο εδώλιο για τα δύο αυτά περιστατικά που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων που έγιναν τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο του 2013, ωστόσο δήλωσε αθώος για τις πιο σοβαρές κατηγορίες που αφορούν επίθεση για πρόκληση σωματικής βλάβης.

Ο φημισμένος χειρουργός χρησιμοποίησε ένα εργαλείο το οποίο χρησιμεύει στο σταμάτημα αιμορραγίας κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων, για να χαράξει τα αρχικά του ονόματός του στα όργανα των ασθενών. Τα σημάδια που άφησε στο συκώτι των δύο ασθενών εκτιμάται ότι δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του οργάνου και συνήθως εξαφανίζονται από μόνα τους μετά από λίγο καιρό.

Ο 53χρονος είχε απομακρυνθεί από τη θέση του στο νοσοκομείο Κουίν Ελίζαμπεθ του Μπέρμιγχαμ, όταν αποκαλύφθηκε η παρέμβασή του, από έναν συνάδελφό του που παρατήρησε τα σημάδια σε μια μετέπειτα χειρουργική επέμβαση σε έναν από τους δύο ασθενείς.

Ακολούθησε πειθαρχική έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μπραμχολ υπέβαλε την παραίτησή του, ενώ παραδέχτηκε μιλώντας τότε στους δημοσιογράφους ότι ήταν λάθος να «υπογράψει» στο συκώτι των ασθενών.

Ο 53χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι την έκδοση της απόφασης από το δικαστήριο, που αναμένεται στις 12 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ