Γερμανία: Καλές προοπτικές για τον «μεγάλο» συνασπισμό διακρίνει ο αντιπρόεδρος του CDU Άρμιν Λάσετ
Καλές προϋποθέσεις για μια συνεργασία σε πνεύμα εμπιστοσύνης μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) βλέπει ο αντιπρόεδρος του CDU και πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ.
«Μεταξύ πολλών στελεχών της Ένωσης και του SPD υπάρχει μια βάση εμπιστοσύνης διότι έχουν ήδη συγκυβερνήσει αρκετά χρόνια - και μάλλον επιτυχημένα. Όλες οι μεγάλες κρίσεις, η κρίση του ευρώ, η παγκόσμια οικονομική κρίση, το προσφυγικό, αντιμετωπίστηκαν από κοινού», δηλώνει ο κ. Λάσετ στο περιοδικό Focus και απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέων εκλογών.
«Το Σύνταγμα δεν θέλει την προσφυγή σε νέες εκλογές λόγω ενός περίπλοκου εκλογικού αποτελέσματος», τονίζει και επισημαίνει ότι ο άνθρωπος που θα καθορίσει τις εξελίξεις θα είναι ο ομοσπονδιακός πρόεδρος, όχι ο αρχηγός οποιουδήποτε κόμματος.
Ο κ. Λάσετ απορρίπτει εξάλλου και την προοπτική μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, χαρακτηρίζοντας παιδαριώδη τον ισχυρισμό ότι κάτι τέτοιο θα ενίσχυε το Κοινοβούλιο.
Καζακστάν: Εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα το νέο, αμφιλεγόμενο Σύνταγμα της χώρας
09:53
Κασσάνδρα Κουλουκουντής: Η Ελληνοαμερικανίδα που έγραψε ιστορία με το πρώτο Όσκαρ Κάστινγκ
09:43
Χειροπέδες σε 71χρονο στον Λαγκαδά: Βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε με όπλα τους γείτονες
09:33
Νέο βίντεο καταγράφει τις τελευταίες στιγμές του 20χρονου που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη (vid&pic)
09:23