ΚΟΣΜΟΣ

Στο «μικροσκόπιο» η υποψηφιότητα του Ναβάλνι για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας

Στο «μικροσκόπιο» η υποψηφιότητα του Ναβάλνι για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας
REUTERS/Maxim Shemetov

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) της Ρωσίας θα εξετάσει το πακέτο των σχετικών εγγράφων που κατέθεσε ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι για να θέσει υποψηφιότητα για την ρωσική προεδρία, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γιεβγκένι Σεβτσένκο, μέλος της ΚΕΕ.

«Εάν υπάρξουν έγγραφα θα τα εξετάσουμε. Θα αξιολογήσουμε το σύνολο των εγγράφων που απαιτούνται και για την ομάδα που θα προτείνει την υποψηφιότητα του», είπε ο Σεφτσένκο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tass.

Η πρόεδρος πάντως της Κεντρικής Εκλογικής επιτροπής της Ρωσίας ‘Ελλα Παμφίλοβα είχε επανειλημμένως διευκρινίσει ότι ο Ναβάλνι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία, καθώς εκκρεμούν εις βάρος του δικαστικές υποθέσεις.

Ωστόσο, ο Σεφτσένο δήλωσε ότι εφόσον υποβάλει υποψηφιότητα για την ρωσική προεδρία, θα πρέπει ο ίδιος να προσέλθει στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και να καταθέσει ένα σύνολο εγγράφων, μεταξύ των οποίων και αυτά που αφορούν τις δικαστικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσοι κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν στην ΚΕΕ τα απαραίτητα έγγραφα έως τις 7 Ιανουαρίου, ενώ όσοι εκπροσωπούν κόμματα έως τις 12 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ