Μεγάλη η προσέλευση των Καταλανών στις κάλπες
Περισσότερο από το ένα τρίτο των Καταλανών προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα τις πρώτες τέσσερις ώρες της ψηφοφορίας για τις περιφερειακές εκλογές.
Ποσοστό 34,5% καταγράφηκε στις 14:00 ώρα Ελλάδας σε σύγκριση με 35,1% την ίδια ώρα στις προηγούμενες εκλογές που διεξήχθησαν το 2015, όπως ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση.
Περισσότεροι από 5,3 εκατομμύρια Καταλανοί έχουν δικαίωμα ψήφου, με το τελικό ποσοστό συμμετοχής, όταν κλείσουν τα εκλογικά τμήματα στις 21:00 ώρα Ελλάδας, να αναμένεται υψηλό.

REUTERS/Albert Gea
Ένα έξιτ πολ της περιφερειακής εφημερίδας La Vanguardia αναμένεται περίπου την ίδια ώρα.

REUTERS/Jon Nazca
Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν δύο ώρες αργότερα και τα τελικά αποτελέσματα μετά τα μεσάνυχτα.
Χρ. Ταραντίλης (EY Ελλάδος) στο Delphi Economic Forum: Άμεσα μέτρα και εκπαίδευση για την παραπληροφόρηση από το AI»
11:20
Γιάντσης στο CNN Greece: Εμβληματικό έργο η ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης - Το στοίχημα για την ΚτΠ
11:20
Ιαπωνία: Νεοφυής εταιρεία ζητεί να εγκριθεί μια θεραπεία για τη νεφρική ανεπάρκεια στις γάτες
11:17
Αυξάνονται οι αντιρρησίες συνείδησης στη Γερμανία - 2.656 αιτήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2026
11:12