ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τιμή στα θύματα της τρομοκρατίας και το... χιούμορ του συζύγου της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τιμή στα θύματα της τρομοκρατίας και το... χιούμορ του συζύγου της
REUTERS/John Stillwell/Pool

Στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων, σε Λονδίνο και Μάντσεστερ, απέτισε φόρο τιμής η βασίλισσα Ελισάβετ Β', στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της.

«Αυτά τα Χριστούγεννα, η σκέψη μου είναι στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ, των οποίων οι υπέροχες προσωπικότητες έλαμψαν απέναντι στις φρικτές επιθέσεις», δήλωσε η βασίλισσα στη ομιλία της που μαγνητοσκοπήθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου εμφανίζεται με ένα ιβουάρ φόρεμα το οποίο κοσμεί μια διαμαντένια καρφίτσα σε σχήμα αστεριού.

Σε έναν πιο προσωπικό τόνο, η μονάρχης, 91 ετών, μιλά για τον σύζυγό της με τον οποίο γιόρτασαν φέτος τα 70 χρόνια του γάμου τους, εξαίροντας την «υποστήριξη» και τη «μοναδική αίσθηση του χιούμορ» του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος, το περασμένο καλοκαίρι, είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από τα βασιλικά δημόσια καθήκοντά του.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο άνδρας πίσω από τη σιδηρά κυρία της βρετανικής μοναρχίας

Πάνω στο γραφείο της βασίλισσας ήταν τοποθετημένες δύο φωτογραφίες του βασιλικού ζεύγους, η μια μαυρόασπρη από τον γάμο τους και μια δεύτερη από την πλατινένια επέτειό τους καθώς και δύο φωτογραφίες των δισέγγονών της, Τζορτζ και Σάρλοτ.

Η βασίλισσα γιόρτασε τα Χριστούγεννα όπως κάθε χρόνο οικογενειακά στο Σάντριγχαμ, στο κτήμα της στο Νόρφολκ. Ωστόσο, φέτος μαζί με την οικογένεια γιόρτασε και η Μέγκαν Μαρκλ, η μνηστή του πρίγκιπα Χάρι, ενόψει του γάμου τους τον Μάιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ