Λαβρόφ σε Τίλερσον: Απαράδεκτη η επιθετική ρητορική της Ουάσιγκτον στο θέμα της Β. Κορέας
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ότι η «επιθετική ρητορική της Ουάσιγκτον» έχει αυξήσει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο και είναι απαράδεκτη, έγινε γνωστό από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας παραβιάζει τους όρους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Εντούτοις, ο Λαβρόφ για μία ακόμη φορά επισήμανε ότι είναι απαράδεκτο να κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο εξαιτίας της επιθετικής ρητορικής της Ουάσιγκτον προς την Πιονγκγιάνγκ και της ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.
Η ανάγκη να υπάρξει σύντομα μια μετάβαση από τη γλώσσα των κυρώσεων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων τονίστηκε» επίσης κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τη συριακή κρίση και την κατάσταση στην Ουκρανία, προστίθεται στο δελτίο τύπου.
SPONSORED
Η στιγμή που drone εντοπίζει την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο - Σε τρία λεπτά έφτασε το πρώτο όχημα
20:42
Τροχαίο δυστύχημα στη Ρόδο - Νεκρός ένας 77χρονος
20:33
Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ βρίσκεται στη Ρωσία
20:26
Δημοσκόπηση GPO: Στο 28,6 η ΝΔ - Ο Τσίπρας «κατάπιε» ΣΥΡΙΖΑ και... ΠΑΣΟΚ - Η θέση της Καρυστιανού
20:18