Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη (vid)
Κάμερα ασφαλείας από το εσωτερικό του σούπερ μάρκετ, όπου τοποθετήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, κατέγραψε τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης, την οποία ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε ως τρομοκρατική.
Όπως φαίνεται στο βίντεο λίγων δευτερολέπτων που δημοσίευσε το δίκτυο Fontanka Ru, ένας άνδρας, τα χαρακτηριστικά του οποίου δεν φαίνονται καθαρά, κρατώντας ένα σακίδιο, εισέρχεται στο κατάστημα, όπου πολίτες έκαναν τα ψώνια τους, αφήνει κάπου το σακίδιο και φεύγει βιαστικά.
Μισή ώρα αργότερα, ο εκρηκτικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε.
Όπως μεταδίδει το Russia Today, ο φερόμενος ως δράστης έφτασε στο πολυσύχναστο σούπερ μάρκετ της Αγίας Πετρούπολης με λεωφορείο. Στο βίντεο δεν φαίνεται εάν έμεινε στο κατάστημα, αφού άφησε την ύποπτη τσάντα, αλλά πολύ πιθανό είναι να αναμείχθηκε με το πλήθος.

National Anti-Terrorism Committe/Handout via REUTERS
Από τα 13 άτομα που τραυματίστηκαν από την επίθεση, οι οκτώ παραμένουν στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την Ρωσική Εξεταστική Επιτροπή, η ισχύς της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε ισοδυναμούσε με περίπου 200 γραμμάρια TNT.
Καλλιτέχνης δημιούργησε με βλεφαρίδα μικροσκοπικό γλυπτό του Τόμι Σέλμπι από τo «Peaky Blinders» (pic)
15:41
Νορβηγία: Κάθειρξη άνω των 7,5 ετών για τον προγονό του πρίγκιπα διαδόχου
15:30
Δήμος Αθηναίων: Ο καφέ κάδος έφτασε για 1η φορά στο Κουκάκι - «Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό»
15:27
Το Κατάρ κατηγορεί το Ισραήλ για την επίθεση στο κοίτασμα φυσικού αερίου στον Περσικό
15:27