Ο Γκάμπριελ καλεί την Τεχεράνη να σεβαστεί το δικαίωμα των ανθρώπων να διαδηλώνουν
Την ανησυχία του για τους θανάτους διαδηλωτών στο Ιράν εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απευθύνοντας έκκληση στην ιρανική κυβέρνηση να σεβαστεί τα δικαιώματα του λαού.
Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα είναι οι μεγαλύτερες που έχουν οργανωθεί στο Ιράν από το 2009, μετά την επανεκλογή του τότε προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
«Καλούμε την ιρανική κυβέρνηση να σεβαστεί τα δικαιώματα των διαδηλωτών να συγκεντρώνονται και να υψώνουν ειρηνικά τη φωνή τους», τόνισε ο Γκάμπριελ, όπως μετέδωσε το Reuters.
«Μετά τις αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό όλες οι πλευρές να αποφύγουν τις βίαιες ενέργειες», πρόσθεσε.
ΚΟΣΜΟΣ
Τουρκία: Φωτιά σε τουριστικό σκάφος στα ανοιχτά της Φέτιγιε - Έρευνα για τα αίτια
19:39
ΚΟΣΜΟΣ
Εκτροχιασμός τρένου στη Βρετανία - Αναφορές για παγιδευμένους
19:37
ΕΛΛΑΔΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ: LIVEBLOG: Απεγκλωβισμοί διά θαλάσσης στη μεγάλη φωτιά της Χαλκιδικής - Εκκενώθηκαν Σίβηρη και Φούρκα
19:30
ΕΛΛΑΔΑ
Νεκρός 79χρονος λουόμενος στην παραλία της Νέας Μηχανιώνας στη Θεσσαλονίκη
19:28
ΚΟΣΜΟΣ