Η στιγμή της δολοφονίας του δικηγόρου
Αναταραχή στην Τουρκία μετά τη δολοφονία τοy δικηγόρου, Ταχίρ Ελτσί.
Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι πήγάν στην κηδεία του δολοφονημένου προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ συνοδεύοντας το φέρετρό του, σκεπασμένο με την κουρδική σημαία. Πίσω από ένα μεγάλο μαύρο πανό όπου αναγραφόταν "Δεν θα σε ξεχάσουμε" πολλοί δικηγόροι που είχαν έρθει από ολόκληρη την Τουρκία συνόδευσαν τον συνάδελφό τους, υπό τον πρόεδρο του εθνικού συμβουλίου των δικηγόρων της Τουρκίας Μετίν Φεϊζίογλου και βουλευτές.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Κούρδος δικηγόρος πυροβολήθηκε στο κεφάλι έπειτα από δηλώσεις που έκανε στο Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η δολοφονία του έγινε μπροστά στις κάμερες.
Το video δείχνει άνδρες κρυμμένους πίσω από τον μιναρέ γειτονικού τεμένους να πυροβολούν προς τον Ελτσί και τους ανθρώπους που είναι μαζί του. Χθες Σάββατο περίπου 2.000 άτομα έκαναν διαδήλωση στην Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Η αστυνομία προκειμένου να διαλύσει τους διαδηλωτές χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κανόνια νερού.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του, μετά το περιστατικό δήλωσε πως ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επίσης στη διάρκεια της επίθεσης στο Ντιγιάρμπακιρ.
"Αμφιβάλλουμε για το αν το μυστήριο γύρω από αυτή την πολιτική δολοφονία θα διαλυθεί κάποτε", δήλωσε ο επικεφαλής του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς κατά τη διάρκεια της κηδείας. "Αυτός που σκότωσε τον Ελτσί δεν είναι το κράτος, είναι μάλλον η απουσία του κράτους που τον σκότωσε", είπε.
Αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία της Ζιζέλ Πελικό δημοσιεύσε η εφημερίδα Le Monde
23:58
Θυελλώδης συνεδρίαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα πεπραγμένα της ICE
23:46
ΗΠΑ: Δημοσιοποιήθηκαν πλάνα ένοπλου μασκοφόρου, υπόπτου απαγωγής 84χρονης
23:35
Τέμπη: Ο Σύλλογος συγγενών ανακοίνωσε κάλεσμα για συγκεντρώσεις στις 28 Φεβρουαρίου
23:23