Παιχνίδι εντυπώσεων της Ρωσίας στο Αιγαίο
Το παιχνίδι των εντυπώσεων στο Αιγαίο προσπαθούν να κερδίσουν οι Ρώσοι αναφέροντας ότι μετά την κατάρριψη του Σουκχόι, η Τουρκία έβαλε φρένο στις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου της Τουρκίας.
Τα στοιχεία πάντως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δείχνουν το αντίθετο.
Σύμφωνα με δημοσίευμά του το Russia Today, στα ραντάρ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας η τελευταία παραβίαση ήταν στις 25 Νοεμβρίου, όταν έξι μαχητικά της Τουρκίας, πραγματοποίησαν υπερπτήσεις στο Αιγαίο. Τα δύο από αυτά ήταν οπλισμένα, αναφέρει το RT. Το πρακτορείο RIA Novosti, που αναμετάδωσε και αυτό την είδηση, την αποδίδει σε διπλωματική πηγή στην Αθήνα.
Σύμφωνα πάντως με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, μόνο την ημέρα της κατάρριψης του ρωσικού Σουκχόι, δεν έκαναν παραβίαση του Εθνικού Εναέριου χώρου. Από την Τετάρτη έως την περασμένη Παρασκευή έγιναν επτά παραβιάσεις και τέσσερις παραβάσεις στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη. Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Τα τουρκικά αεροσκάφη, αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνεχίζει τις παραβιάσεις στον εθνικό εναέριο χώρο η Τουρκία
SPONSORED
«PARE»: Τι είναι και πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό εργαλείο της ΑΑΔΕ
05:00
Πώς θα κάνετε αίτηση για τις 70.000 επιταγές των παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ
04:00
«Προσωπικός Βοηθός»: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Στα 34,8 εκατ. ευρώ το ποσό χρηματοδότησης
03:00
Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ποιοι δικαιούνται τα 500 ευρώ
02:00