Βομβαρδιστικά προσγειώθηκαν σε αυτοκινητόδρομο της Ρωσίας
Στρατιωτικό καταδιωκτικό – βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου SU-34 και δύο βαριά βομβαρδιστικά τύπου Su-30M2 κατά την διάρκεια τακτικών ασκήσεων της πολεμικής αεροπορίας και της αντιαεροπορικής άμυνας τη Νότιας στρατιωτικής περιφέρειας προσγειώθηκαν σε αυτοκινητόδρομο, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο διοικητής περιφέρειας, Βαντίμ Αστάφιεφ.
«Η προσγείωση των τριών βομβαρδιστικών… έγινε κατά σειρά, αφού τα αεροσκάφη άγγιξαν την άσφαλτο και "έτρεξαν" πάνω σ' αυτή μερικές δεκάδες μέτρα, απογειώθηκαν και πάλι» δήλωσε ο Αστάφιεφ, διευκρινίζοντας ότι ο ελιγμός αυτός έγινε στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην περιοχή του Βόλγκογκραντ από την περιοχή του Ροστόφ.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας βαριά βομβαρδιστικά προσγειώθηκαν σε αυτοκινητόδρομο, ενώ παλαιότερα είχαν προσγειωθεί ελαφρά καταδιωκτικά και βομβαρδιστικά.
Οι πιλότοι προσγείωσαν τρεις φορές τα αεροσκάφη τους στον αυτοκινητόδρομο πλάτους 18 μέτρων, ενώ σ' ένα από τα αεροσκάφη επέβαινε ο διοικητής του στρατού, Βίκτορ Σεβαστιάνοφ.
Πώς θα κάνετε την αίτηση για το Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ
00:30
Τσιάρας: Θετική η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό μηχανισμό αντασφάλισης για φυσικές καταστροφές
23:59
Η Καμίλα συνάντησε την Ζιζέλ Πελικό - «Δεν μπορούσα να αφήσω κάτω το βιβλίο σου»
23:48
ΗΠΑ: Δικαστικό μπλόκο στην δημοσιοποίηση της έκθεσης για τα έγγραφα που παρακράτησε ο Τραμπ το 2021
23:37