ΚΟΣΜΟΣ

Ο Salt Bae τώρα και στο Μανχάταν

Ο Salt Bae τώρα και στο Μανχάταν
Instagram/nusr_et

Ο πιο διάσημος χασάπης του κόσμου, που κατάφερε και έγινε viral σε μικρό χρονικό διάστημα, αλατίζει πλέον τις μπριζόλες του στο Μανχάταν. Ο Νουσράτ Γκόκτσε (Nusret Gokce) - γνωστός ως Salt Bae - άνοιξε στο κέντρο της Νέας Υόρκης το 13ο της αλυσίδας μπριζολάδικών του, Nur-Est.

Σε έναν τοίχο υπάρχει μια τεράστια εικόνα του πασίγνωστου στο Διαδίκτυο meme του Νουσράτ: ο ίδιος, φορώντας ένα λευκό T-shirt και τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου, το δεξί του χέρι ένα V και απ' τις άκρες των δαχτύλων του να πέφτει από ψηλά ένας μικρός «καταρράκτης» αλάτι.

Ο Νουσράτ γεννήθηκε στην Τουρκία κι έγινε χασάπης. Πέρασαν χρόνια, και σήμερα ο 35χρονος, πρώην χασάπης, έχει γίνει μια διασημότητα στον εικονικό κόσμο και όλοι θέλουν να τον γνωρίσουν στον τρισδιάστατο κόσμο. «Στην Τουρκία, το να είσαι χασάπης, είναι επάγγελμα χαμηλής κοινωνικής τάξης, υποτιμητικό. Τώρα, χάρη σε μένα, όλα τα παιδιά εκεί θέλουν να γίνουν χασάπηδες» παραδέχθηκε ο ίδιος στους Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Συνεργάστηκε με τους σχεδιαστές του Glen and Co. Architecture για να ανοίξει το μπριζολάδικό του εκεί που παλιά ήταν το China Grill, στο κτίριο Black Rock CBS, στην 60 West 53rd St. Θα μπορεί να εξυπηρετεί 150 θαυμαστές - του ίδιου και της κουζίνας του -, τους 80 από τους οποίους σε χώρο, έξω.

https://www.instagram.com/p/Bd77pFSFAcx

Μπριζόλες και άλλα κομμάτια από αρνί και μοσχάρι. Το κρέας θα κόβεται δίπλα στο τραπέζι αυτού που έχει παραγγείλει. Φυσικά, «όλα, στα κάρβουνα». Οπωσδήποτε λουκούμι. Το μενού περιλαμβάνει και κόφτα (το ξέρουμε από τα τούρκικα και κούρδικα φαγάδικα της Αθήνας).

Ίσως το ατού είναι ότι θα σερβίρει ο ίδιος ο Salt Bae. Με το λευκό T-shirt του, το μαύρο παντελόνι, τα στρογγυλά μαύρα γυαλιά ηλίου.

https://www.instagram.com/p/BdvJImbFbF_

ΔΗΜΟΦΙΛΗ