ΚΟΣΜΟΣ

Τεχεράνη: Να τερματιστεί η τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν

Τεχεράνη: Να τερματιστεί η τουρκική επιχείρηση στο Αφρίν
EPA

Το Ιράν ζήτησε σήμερα να τερματιστεί γρήγορα η επιχείρηση της Τουρκίας στην επαρχία Αφρίν της Συρίας, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τις «τρομοκρατικές» οργανώσεις, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Το Ιράν ελπίζει ότι αυτή η επιχείρηση θα τερματιστεί άμεσα ώστε να αποφευχθεί μια εμβάθυνση της κρίσης στη μεθόριο μεταξύ Τουρκίας και Συρίας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασεμί, σύμφωνα με το πρακτορείο. «Μια συνεχιζόμενη κρίση στην Αφρίν μπορεί να δώσει ώθηση (...) στις τρομοκρατικές οργανώσεις στη βόρεια Συρία», πρόσθεσε.

«Μέχρι να μην απομείνει τίποτα»

Ανεβάζει τους τόνους ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που μόλις μια ημέρα μετά την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών στο Αφρίν προειδοποιεί ότι η χώρα του «θα τελειώσει» το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PΚΚ), τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας αλλά και το κουρδικό κόμμα PYD.

«Μέχρι να μην απομείνει τίποτα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, και συμπλήρωσε: «Θα συντρίψουμε όποιον απειλεί τον εθνικό αγώνα της Τουρκίας».

Μιλώντας σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Προύσα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι το YPG δεν μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη των ΗΠΑ για να «νικήσει την Τουρκία».

Απειλές Ερντογάν: Θα συντρίψουμε τους Κούρδους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ