ΚΟΣΜΟΣ

Τζεντιλόνι από το Νταβός: Δεν ενδιαφέρομαι για πολιτική συμμαχία με τον Μπερλουσκόνι

Τζεντιλόνι από το Νταβός: Δεν ενδιαφέρομαι για πολιτική συμμαχία με τον Μπερλουσκόνι
REUTERS/Denis Balibouse

Στις πιθανές μετεκλογικές εξελίξεις στη χώρα του, μετά την αναμέτρηση της 4ης Μαρτίου, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, από το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Cnbc.

«Δεν ενδιαφέρομαι για πολιτική συμμαχία με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι», δήλωσε ο Τζεντιλόνι, ενώ, παράλληλα, ευχήθηκε να μην υπάρξει «αποτελμάτωση» της πολιτικής κατάστασης, σε ότι αφορά τη δυνατότητα σχηματισμού νέας κυβέρνησης. «Δεν θα αποκαλούσα λαϊκιστή τον Μπερλουσκόνι, αλλά πρέπει να διαπιστώσω ότι στη συμμαχία του, οι λαϊκιστές και οι αντιευρωπαϊστές όχι μόνο είναι παρόντες, αλλά υπερέχουν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

«Η κατάσταση της υγείας μου είναι καλή, αλλά η δέσμευσή μου, πριν από δεκατρείς μήνες, ήταν να προωθήσω τις μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπίσω κρίσεις όπως των τραπεζών και της μετανάστευσης. Η προσπάθειά μου αυτή ολοκληρώνεται με τις εκλογές. Μετά θα δούμε τι θα συμβεί», υπογράμμισε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι «πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, ώστε με τις εκλογές αυτές να μην διακοπούν οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, με τη σημαντική συμβολή των εργαζομένων και των επιχειρήσεων». Ο Πάολο Τζεντιλόνι, τέλος, μιλώντας στο Cnbc, δήλωσε βέβαιος ότι στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου «δεν θα θριαμβεύσουν οι λαϊκιστές και οι αντιευρωπαϊστές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ