ΚΟΣΜΟΣ

Επιστολή στήριξης του Βαρθολομαίου στον Ερντογάν για την επιχείρηση στην πόλη Αφρίν

Επιστολή στήριξης του Βαρθολομαίου στον Ερντογάν για την επιχείρηση στην πόλη Αφρίν
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Στο πλευρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να τάσσεται ο ΟικουμενικόςΠατριάρχης Βαρθολομαίος, όσον αφορά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Αφρίν της Βόρειας Συρίας.

Σε επιστολή του προς τον Τούρκο πρόεδρο, σημεία της οποίας δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρει ότι η εκκλησία προσεύχεται στο Θεό για να αποκατασταθεί η ειρήνη στη Συρία.

«Ως παράδοση της εκκλησίας μας, προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, την υγεία των ηγετών μας και την ευτυχία και καλοδαιμονία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τους εκατοντάδες που έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των συγκρούσεων στη νότια γειτονιά μας, και ειδικά στη Συρία» αναφέρει, πάντα σύμφωνα με την Hurriyet, η επιστολή.

Την ίδια ώρα, τονίζεται ότι «επιθυμία της κοινότητάς μας είναι το έθνος μας να αναπτυχθεί τάχιστα σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, με το τέλος αυτής της αρρώστιας που είναι ο τρόμος, ο οποίος έχει επηρεάσει όλους τους πολίτες μας αλλά κυρίως τους Κούρδους πολίτες που ζουν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας».

Γίνεται δε, λόγος, για «αποφασιστική στάση του Ερντογάν» και τονίζεται ότι το Πατριαρχείο «προσεύχεται» για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ