ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Ένας 8χρονος που φορούσε κιπά δέχτηκε επίθεση από δύο εφήβους

Παρίσι: Ένας 8χρονος που φορούσε κιπά δέχτηκε επίθεση από δύο εφήβους
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/ETIENNE LAURENT

Ένα οκτάχρονο αγόρι που φορούσε το παραδοσιακό εβραϊκό σκουφάκι, την κιπά, δέχτηκε επίθεση το βράδυ της Δευτέρας από δύο νεαρούς στη Σαρσέλ, στα προάστια του Παρισιού και η εισαγγελία, με βάση τα στοιχεία που διαθέτει μέχρι στιγμής, θεωρεί ότι πρόκειται για αντισημιτική ενέργεια.

Το παιδί δέχτηκε την επίθεση ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει μάθημα ενισχυτικής διδασκαλίας. "Το έριξαν στο έδαφος και το χτυπούσαν", ανέφερε μια αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με το θύμα, οι δράστες ήταν περίπου 15 χρονών.

Οι νεαροί δεν έκαναν προσβλητικά σχόλια, ούτε έκλεψαν κάποιο αντικείμενο από τον μικρό, η κιπά του οποίου ήταν εμφανής, εξήγησε η εισαγγελία, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο.

Στις 10 Ιανουαρίου, μια εβραία μαθήτρια που πήγαινε στο λύκειο δέχτηκε επίθεση από έναν κουκουλοφόρο που την χτύπησε στο πρόσωπο, επίσης στη Σαρσέλ, στα βόρεια του Παρισιού, όπου ζει μια σημαντική εβραϊκή κοινότητα. Εβραϊκές οργανώσεις και ο πρόεδρος του Ισραηλιτικού Συμβουλίου κατήγγειλαν μια επίθεση με αντισημιτικά κίνητρα, κάτι όμως που δεν βρίσκει σύμφωνη την εισαγγελία μέχρι στιγμής.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ζοέλ Μεργκί εξέφρασε ανησυχίες στα μέσα Ιανουαρίου για την "αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών". Σύμφωνα όμως με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, οι αντισημιτικές πράξεις μειώθηκαν κατά 7% κατά τους πρώτους 11 μήνες του 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ