ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Τα μηνύματα Αναστασιάδη - Μαλά από την κάλπη

Κύπρος: Τα μηνύματα Αναστασιάδη - Μαλά από την κάλπη
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν οι δύο υποψήφιοι των προεδρικών εκλογών της Κυπριακής Δημοκρατίας την ώρα που οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες.

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη και τελευταία προεδρική θητεία, δήλωσε ότι «σήμερα είναι η μέρα, που οι πολίτες εκφράζονται και η λαϊκή ετυμηγορία θα κρίνει τον επόμενο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο κ. Αναστασιάδης απηύθυνε θερμή παράκληση προς κάθε πολίτη, ανεξάρτητα ιδεολογικής ταυτότητας, να προσέλθει στην κάλπη.

«Η πατρίδα μας έχει να αντιμετωπίσει ακόμα προβλήματα και αυτό που χρειάζεται είναι η συνεργασία όλων μας. Από αύριο είναι μία νέα μέρα για όλους μας», ανέφερε υπογραμμίζοντας πως η αποχή είναι ανοχή. Κληθείς να σχολιάσει το ποσοστό αποχής είπε πως δεν ήταν αναμενόμενο για προεδρικές εκλογές.

Τον πρόεδρο Αναστασιάδη συνόδευσε η οικογένειά του, ενώ στο εκλογικό κέντρο βρέθηκαν και στελέχη του ΔΗΣΥ.

Το μήνυμα του Σταύρου Μαλά

«Είναι η μέρα της δημοκρατίας και των πολιτών», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

«Αυτή η διαδικασία μας αφορά όλους» επεσήμανε ο κ. Μαλάς. «Σήμερα είναι η μέρα που αποφασίζουν οι νέοι για το μέλλον τους. Αν θα είναι ελπιδοφόρο. Είναι η μέρα των εργαζομένων αγωνιούν για το αύριο, σήμερα είναι και η ώρα για όσους έχουν υποστεί τις συνέπειες της κρίσης το 2013», ο κ. Μαλάς.

Καταλήγοντας σημείωσε πως χρειάζεται ήθος και υπογράμμισε πως όλη αυτή την προεκλογική περίοδο πορεύθηκε με βάση την αλήθεια. Ο Σταύρος Μαλάς συνοδευόταν από την σύζυγό του και τα μέλη του επιτελείου του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ