ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Η στιγμή που ο 28χρονος ακροδεξιός ανοίγει πυρ κατά μεταναστών

Ιταλία: Η στιγμή που ο 28χρονος ακροδεξιός ανοίγει πυρ κατά μεταναστών
Italian Carabinieri/Handout via REUTERS

Τη στιγμή της επίθεσης που εξαπέλυσε ένας Ιταλός ακροδεξιός κατά ανυποψίαστων μεταναστών στην πόλη Ματσεράτα, κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας.

Το βίντεο ξεκινά με το αυτοκίνητο του δράστη να σταματά για λίγο έξω από το κατάστημα στο οποίο σημειώθηκε η επίθεση, ενώ στη συνέχεια υπάρχουν πλάνα από το εσωτερικό του καταστήματος, όπου βρίσκονταν οι ανυποψίαστοι μετανάστες που δέχθηκαν τα πυρά του και οι οποίοι στο άκουσμα του πρώτου πυροβολισμού, αναζητούν ένα μέρος για να κρυφτούν.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις μετανάστες.

Λίγο μετά την επίθεση, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 28χρονο ακροδεξιό Ιταλό, Λούκα Τραΐνι, ο οποίος κατά τη σύλληψή του χαιρέτησε φασιστικά, υψώνοντας και τεντώνοντας το δεξί του χέρι.

Μέσα στην Alfa Romeo του δράστη, οι καραμπινιέροι εντόπισαν και μια στρατιωτική φόρμα παραλλαγής, ωστόσο από την έρευνα που ακολούθησε δεν προκύπτει να έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Στο σπίτι του 28χρονου οι ιταλικές Αρχές βρήκαν το βιβλίο του Αδόλφου Χίλτερ «Ο Αγών μου» (Mein Kampf), αγκυλωτούς σταυρούς και άλλο ακροδεξιό υλικό.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Τραΐνι, ο οποίος συνελήφθη από τους καραμπινιέρους, δεν δείχνει μετανιωμένος και φέρεται να κατέθεσε στους ανακριτές ότι αποφάσισε να πυροβολήσει τους μετανάστες όταν άκουσε στο ραδιόφωνο ότι ένας Νιγηριανός άνδρας είχε δολοφονήσει δεκαοκτάχρονη Ιταλίδα στην πόλη Ματσεράτα.

Οι υπεύθυνοι των ερευνών χαρακτηρίζουν το ρατσιστικό αμόκ του Τραϊνι ως «πράξη παραφροσύνης».

Παράλληλα, ο δράστης έχει τατουάζ στο μέτωπο, που θυμίζει πολύ «στιλιζαρισμένο» αγκυλωτό σταυρό, ενώ, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, είχε διωχθεί από γυμναστήριο της περιοχής όπου διέμενε, λόγω των ακροδεξιών ιδεών του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ