Γαλλία: Σε δυο φάρμες εντοπίστηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών
Σε δυο φάρμες πουλερικών στη νοτιοδυτική περιοχή Ντορντόν της Γαλλίας εντοπίστηκε ο ιός H5N1, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της χώρας μια μόλις εβδομάδα αφότου καταγράφτηκε το πρώτο περιστατικό εδώ και οκτώ χρόνια στην πίσω αυλή της ίδιας περιοχής.
Πλέον οι υπηρεσίες του υπουργείου προχωρούν στην θανάτωση όλων των ζώων στις επηρεασμένες περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση στην οποία δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.
Το υπουργείο παρατήρησε ότι η γρίπη των πτηνών δεν ήταν μεταδιδόμενη σε ανθρώπους μέσω της τροφής κρέατος, αυγών ή άλλων προϊόντων.
Το ξέσπασμα του ιού H5N1 που καταγράφτηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία ήταν το πρώτο μετά από αντίστοιχα περιστατικά σε Βουλγαρία και Ρουμανία τον Μάρτιο του 2015.
ΚΟΣΜΟΣ
Αστρονόμος ανακάλυψε συντομότερη διαδρομή προς τον Άρη, παρακολουθώντας την πορεία ενός αστεροειδούς
13:00
ΚΟΣΜΟΣ
CNNi: Άδεια από πλοία τα Στενά του Ορμούζ ενόσω Ιράν και ΗΠΑ ερίζουν για τον έλεγχό τους
12:55
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
H Imperial Brands Hellas αναγνωρίζεται ως Great Place to Work για 2η συνεχή χρονιά
12:42
ΚΟΣΜΟΣ
Το Ιράν επέκρινε την αποχώρηση των ΗΑΕ από τον ΟΠΕΚ - «Δεν είναι εποικοδομητική»
12:40
ΕΛΛΑΔΑ