ΚΟΣΜΟΣ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Εμπόδια ταλαιπωρούν αθλητές και θεατές

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Εμπόδια ταλαιπωρούν αθλητές και θεατές
Reuters

Μετ’ εμποδίων εξελίσσονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ στη Νότια Κορέα, καθώς τα φυσικά στοιχεία έχουν βαλθεί να «καταστρέψουν» την διοργάνωση.

Η Πιονγκτσάνγκ είναι αντιμέτωπη με σφοδρό κύμα ψύχους και θυελλώδεις ανέμους, που καθιστούν δύσκολη ακόμη και την παρακολούθηση των. Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα που προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι είναι πως καθιστούν πολύ δύσκολη την διεξαγωγή συγκεκριμένων αθλημάτων, όπως το σκι, που επρόκειτο να λάβει χώρα χθες, Κυριακή, όμως τελικώς αναβλήθηκε.

Τα θερμόμετρα δείχνουν -14 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο η αίσθηση είναι -25 βαθμοί. Πολλοί είναι οι αθλητές που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να αγωνιστούν.

Πέραν του κρύου, οι αθλητές «ταρακουνήθηκαν» χθες – κυριολεκτικά – από μία σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στα ανατολικά της Νότιας Κορέας.

Οι διοργανωτές έσπευσαν να καθησυχάσουν αθλητές και κοινό, επισημαίνοντας πως οι εγκαταστάσεις των Αγώνων είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να αντέχουν ισχυρούς σεισμούς – ακόμη και άνω των 7 Ρίχτερ – όμως, τα προειδοποιητικά μηνύματα που στάλθηκαν στα κινητά πολλών για την πιθανότητα μετασεισμών, δεν βοήθησαν ιδιαιτέρως.

Οι πολίτες δέχθηκαν ακόμη μηνύματα περί υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς που υπάρχει λόγω του συνδυασμοί ξηρού αέρα και θυελλωδών ανέμων.

Επιπλέον, οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν την Κυριακή πως έπεσαν θύματα κυβερνοεπιθέσεων κατά των διάρκεια της τελετής έναρξης, που έγινε την Παρασκευή.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) εμφανίστηκε καθησυχαστική και σε ανακοίνωσή της τόνισε πως η ζωή των αθλητών δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.

«Η ασφάλεια των αθλητών είναι η πρώτη μας ανησυχία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς συμπληρώνοντας πως «όλοι αυτοί οι χώροι οργανώνονται σε πολύ στενή επαφή με τις ομοσπονδίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ