Πρεσβεία ΗΠΑ: Η επίσκεψη Πάιατ στην Άγκυρα δεν σχετίζεται με την ένταση στο Αιγαίο
Στην Άγκυρα θα βρίσκεται από τις 15 έως τις 16 Φεβρουαρίου ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον στην Τουρκία, ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα διαψεύδει δημοσιεύματα περί συνάντησης του κ. Πάιατ με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών λόγω της έντασης στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρέσβης των ΗΠΑ επισκέπτεται την Άγκυρα για διαβουλεύσεις με τον Ρεξ Τίλερσον, τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Γουές Μίτσελ και αρκετούς περιφερειακούς ομολόγους του για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων.
Στις συναντήσεις αυτές θα συζητηθεί επίσης και η «φιλόδοξη», όπως χαρακτηρίζεται από την αμερικανική πρεσβεία, ενεργειακή ατζέντα των ΗΠΑ.
Μάλιστα, θεωρείται ότι ο συντονισμός με πρέσβεις από το Μπακού έως το Βελιγράδι είναι απαραίτητος για τη στρατηγική των ΗΠΑ.
«ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»: Liveblog: Το ειρηνευτικό σχέδιο των 20 σημείων στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ - Ζελένσκι
21:10
Συνεχίζονται για πέμπτη μέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του διοικητή της Πυροσβεστικής Άνω Ποροΐων
21:08
Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Επισκέφθηκε το Παλιό Λιμάνι (pics)
20:53
Ισραήλ: Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι του τομέα υψηλής τεχνολογίας θέλουν να φύγουν απο τη χώρα
20:40