Πρεσβεία ΗΠΑ: Η επίσκεψη Πάιατ στην Άγκυρα δεν σχετίζεται με την ένταση στο Αιγαίο
Στην Άγκυρα θα βρίσκεται από τις 15 έως τις 16 Φεβρουαρίου ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον στην Τουρκία, ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα διαψεύδει δημοσιεύματα περί συνάντησης του κ. Πάιατ με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών λόγω της έντασης στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρέσβης των ΗΠΑ επισκέπτεται την Άγκυρα για διαβουλεύσεις με τον Ρεξ Τίλερσον, τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Γουές Μίτσελ και αρκετούς περιφερειακούς ομολόγους του για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων.
Στις συναντήσεις αυτές θα συζητηθεί επίσης και η «φιλόδοξη», όπως χαρακτηρίζεται από την αμερικανική πρεσβεία, ενεργειακή ατζέντα των ΗΠΑ.
Μάλιστα, θεωρείται ότι ο συντονισμός με πρέσβεις από το Μπακού έως το Βελιγράδι είναι απαραίτητος για τη στρατηγική των ΗΠΑ.
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι» - Μήνυμα στη GenRent για τη στεγαστική κρίση
14:58
Υπουργείο Παιδείας για τα επεισόδια στο ΑΠΘ: «Οι ευθύνες θα ζητηθούν και θα αποδοθούν» (vid)
14:50
Μαθητές στη Βόρεια Κορέα εκτελούνται επειδή βλέπουν δυτικές ταινίες και ακούν Kpop
14:48
Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για μια νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών
14:36