ΚΟΣΜΟΣ

Την πρωθυπουργό του κρατιδίου Ζάαρ προωθεί η Μέρκελ για γ.γ του CDU

Την πρωθυπουργό του κρατιδίου Ζάαρ προωθεί η Μέρκελ για γ.γ του CDU
REUTERS/Hannibal Hanschke

Την υποψηφιότητα της Ανεγκρέτ Κραμπ – Κάρενμπαουερ για τη θέση της νέας γενικής γραμματέως ψήφισε το προεδρείο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), μετά από εισήγηση της προέδρου του κόμματος, Άνγκελα Μέρκελ.

Η Κραμπ – Κάρενμπαουερ είναι πρωθυπουργός του κρατιδίου Ζάαρ (στα σύνορα με τη Γαλλία) και έμπιστη της ίδιας της καγκελαρίου. Πολλοί τη θεωρούν ως άξια διάδοχο της Μέρκελ – η οποία υπενθυμίζεται πως, πριν αναλάβει την ηγεσία του CDU, ήταν γενική γραμματέας του κόμματος.

Η 55χρονη είναι μητέρα τριών παιδιών και, πριν γίνει πρωθυπουργός του κρατιδίου το 2011, έχει διατελέσει υπουργός Εσωτερικών, Παιδείας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Ζάαρ. Όπως τονίζει η Deutsche Welle, παρότι η επιλογή του ονόματός της εξέπληξε τη γερμανική κοινή γνώμη, κανείς δεν αμφισβητεί τις πολιτικές της ικανότητες.

Η 55χρονη ενστερνίζεται τις θέσεις της αριστερής πτέρυγας του CDU σε ζητήματα οικονομίας και κοινωνικής πολιτικής. Ωστόσο, είχε αντιταχθεί στο γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών, ακολουθώντας τη συντηρητική γραμμή της Μέρκελ κατά του «γάμου για όλους».

Το έκτακτο συνέδριο του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος θα διεξαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ