Έκκληση του Πάπα να σταματήσει αμέσως η βία στη Συρία
Ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε σήμερα «πιεστική έκκληση για να σταματήσει αμέσως η βία» ώστε να επιτραπεί κυρίως η μεταφορά και η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, ιδιαίτερα στο ανταρτικό προπύργιο της Ανατολικής Γκούτα που πλήττεται από τις αεροπορικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.
«Όλο αυτό που γίνεται είναι απάνθρωπο», δήλωσε ο ποντίφικας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, μιλώντας μερικές ώρες αφότου ο ΟΗΕ υιοθέτησε απόφαση με την οποία ζητάει να επιβληθεί κατάπαυση πυρός 30 ημερών σ' όλη τη Συρία ώστε να επιτραπούν η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και η απομάκρυνση ασθενών και τραυματιών.
«Αυτές τις ημέρες οι σκέψεις μου πηγαίνουν συχνά στην αγαπημένη και μαρτυρική Συρία, όπου ο πόλεμος έχει επιστρέψει, ιδιαίτερα στην Ανατολική Γκούτα», δήλωσε επισημαίνοντας πως υπάρχουν χιλιάδες θύματα μεταξύ των αμάχων και πως έχουν πληγεί ακόμη και νοσοκομεία.
«Δεν μπορείς να πολεμήσεις το κακό μ' ένα άλλο κακό», τόνισε.
Εκκληση Ζελένσκι σε συμμάχους: Χρειαζόμαστε άμεσα αντιαεροπορικά συστήματα
16:57
«Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα»: Όταν ο Τσιτσιπάς σκέφτηκε να εγκαταλείψει το τένις
16:46
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 100 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ: Κραν Μοντανά: Βίντεο από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά - Τα πιθανά αίτια και οι μαρτυρίες
16:35
Το Κρεμλίνο «απαντά» στη CIA: Έχουμε το αρχείο πτήσης ουκρανικού drone προς το σπίτι του Πούτιν
16:25