ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ρωσία βοήθησε πολλούς άμαχους να αποχωρήσουν από τη Γκούτα

Πούτιν: Η Ρωσία βοήθησε πολλούς άμαχους να αποχωρήσουν από τη Γκούτα
EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ότι η Ρωσία βοήθησε «μια αρκετά μεγάλη ομάδα αμάχων» να εγκαταλείψουν την Ανατολική Γκούτα.

Ο Πούτιν προσέθεσε επίσης ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνέβαλε σ’ αυτήν την προσπάθεια. Ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος δεν διευκρίνισε πότε οι άμαχοι εγκατέλειψαν την περιοχή της Ανατολικής Γκούτα.

Πούτιν: Καθημερινή ανθρωπιστική παύση εχθροπραξιών στην ανατολική Γκούτα

Καθημερινή ανθρωπιστική παύση στις μάχες που μαίνονται στην ανατολική Γκούτα διέταξε πριν λίγες ημέρες ο Ρώσος πρόεδρος.

Η κατάπαυση του πυρός εφαρμόστηκε από τις 27 Φεβρουαρίου και από τις 9:00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι, όπως είχε δηλώσει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόϊγκου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη με εντολή του Ρώσου προέδρου μετά την απόφαση που υιοθέτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στην Συρία.

Για τους αμάχους θα λειτουργεί «ανθρωπιστικός διάδρομος», οι συντεταγμένες του οποίου έχουν ήδη καθορισθεί και θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ