Τουρκική ΝAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά στην περιοχή μεταξύ Σκύρου, Ψαρών και Εύβοιας
Ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους η Άγκυρα, δεσμεύοντας με NAVTEX έως τις 30 Απριλίου την περιοχή μεταξύ Σκύρου, Ψαρών και Εύβοιας για άσκηση με πραγματικά πυρά.
H περιοχή δεσμεύεται, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Hellas Journal, για το διάστημα 7, 8, 25-27, 28, 29 Μαρτίου και για τις 2, 3, 4, 5, 6-10, 24-26 και 30 Απριλίου.
H νέα αυτή NAVTEX παραβιάζει το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ για αποφυγή πραγματοποίησης ασκήσεων σε εθνικές και θρησκευτικές εορτές, καθώς η εν λόγω δέσμευση της περιοχής καλύπτει τόσο την 25η Μαρτίου όσο και το Πάσχα.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, η τουρκική δέσμευση επικαλύπτει και τις περιοχές τις οποίες έχει δεσμεύσει η Αθήνα για πραγματοποίηση ασκήσεων.
ΚΟΣΜΟΣ
Κύπρος: Αναφορές ότι η Χεζμπολάχ βρίσκεται πίσω από τη στοχοποίηση της βρετανικής βάσης
18:43
ΚΟΣΜΟΣ
LIVEVLOG: Ο Τραμπ δεν αποκλείει χερσαία επίθεση στο Ιράν: «Το μεγάλο κύμα δεν έχει έρθει ακόμα» - Ιρανικές απειλές κατά της Κύπρου
18:30
ΚΟΣΜΟΣ
Αυστηρή σύσταση σε Αμερικανούς πολίτες στην Κύπρο: Μην επισκέπτεστε την πρεσβεία
18:24
ΚΟΣΜΟΣ
«Βέλη» Τραμπ κατά Στάρμερ: Είμαι απογοητευμένος - Άργησε πολύ να δώσει άδεια για τις βάσεις
18:17
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ