Γαλλία: Οι ψηφοφόροι του Εθνικού Μετώπου εγκρίνουν την αλλαγή ονόματος
Η αλλαγή της ονομασίας του Εθνικού Μετώπου εγκρίθηκε με "μικρή πλειοψηφία" από τους ψηφοφόρους της γαλλικής ακροδεξιάς, που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του κόμματος, Μαρίν Λεπέν.
Η Λεπέν θα προτείνει η ίδια τη νέα ονομασία την Κυριακή, στην ομιλία που θα εκφωνήσει στο συνέδριο του Εθνικού Μετώπου στη Λιλ. Το συνέδριο αυτό θα κληθεί επίσης να εκλέξει τη νέα ηγεσία του κόμματος και η ίδια είναι βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί αφού είναι η μοναδική υποψήφια.
Οι ψηφοφόροι του Εθνικού Μετώπου θα κληθούν στη συνέχεια να εγκρίνουν τη νέα ονομασία. Η διαδικασία, που θα γίνει μέσω επιστολικής ψήφου, εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον 6 εβδομάδες.
Η Λεπέν είπε στους δημοσιογράφους ότι η νέα ονομασία είχε προταθεί από κάποιους ψηφοφόρους που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο και ότι προς το παρόν την γνωρίζει "μικρός αριθμός" ανθρώπων. Χωρίς να δώσει κάποια σαφή απάντηση όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε μόνο ότι η ίδια ανέκαθεν προτιμούσε τη λέξη "έθνος" αντί της λέξης "πατρίδα" και σχολίασε ότι η λέξη "μέτωπο" παραπέμπει σε στρατιωτική ορολογία.
Στην Ουάσινγκτον ο Γεραπετρίτης, βλέπει Ρούμπιο: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το ενεργειακό παιχνίδι και η ναυπηγική συνεργασία
07:20
Σε «κόκκινο συναγερμό» ο Έβρος: Ήχησε το 112 στα Λάβαρα Σουφλίου λόγω υπερχείλισης του ποταμού
07:16
Τραμπ: Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν, το νούμερο ένα χορηγό τρομοκρατίας, να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
07:13
Θανατοποινίτης εκτελέστηκε στη Φλόριντα - Είχε καταδικαστεί το 1986
07:06