ΚΟΣΜΟΣ

Πομπέο: Είμαι βαθιά ευγνώμων στον Τραμπ που μου δίνει την ευκαιρία να υπηρετήσω ως υπουργός

Πομπέο: Είμαι βαθιά ευγνώμων στον Τραμπ που μου δίνει την ευκαιρία να υπηρετήσω ως υπουργός
REUTERS/Leah Millis

«Είμαι βαθιά ευγνώμων στον πρόεδρο Τραμπ που μου επέτρεψε να υπηρετήσω ως διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) και για την ευκαιρία που μου δίνει τώρα να υπηρετήσω ως υπουργός». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του, μέχρι σήμερα διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο ο οποίος αναλαμβάνει το σημαντικό χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών, έπειτα από την αποπομπή, μετά από απόφαση Τραμπ, του Ρεξ Τίλερσον.

«Το ότι υπηρέτησα δίπλα σε σπουδαίους άνδρες και γυναίκες στη CIA, τους πιο αφοσιωμένους δημοσίους λειτουργούς που έχω συναντήσει, ήταν μια από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Πομπέο, τονίζοντας:

Είμαι περήφανος για το έργο που προσφέραμε στις Ηνωμένες Πολιτείες και γνωρίζουμε ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει να ακμάζει κάτω από την ηγεσία της Τζίνα Χάσπελ.

«Πρόκειται να ηγηθώ του καλύτερου διπλωματικού σώματος του κόσμου, (να συμβάλλω) στη διαμόρφωση και την εκτέλεση της εξωτερικής πολιτικής του προέδρου. Στη διάρκεια της θητείας μου ως διευθυντή της CIA, εργάστηκα μαζί με πολλούς αξιοθαύμαστους αξιωματικούς της υπηρεσίας Εξωτερικών Υπηρεσιών καθώς και με ηγέτες του υπουργείου Εξωτερικών που υπηρετούσαν εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την ελευθερία.

Ξέρω ότι θα μάθω από αυτούς και, όπως ο πρόεδρος Τραμπ είπε σε ομιλία του, εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν ότι "το έθνος μας θα είναι για πάντα ασφαλές και δυνατό, περήφανο, ισχυρό και ελεύθερο"».

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου εξήγησε πως ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να αναλάβει μία νέα ομάδα εν όψει των συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα και λόγω σειράς διεθνών διαβουλεύσεων για τις εμπορικές συναλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ