Γερμανία: Η αποπομπή του Τίλερσον δεν θα βελτιώσει τα πράγματα
Η αποπομπή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δεν θα οδηγήσει σε βελτίωση στις τεταμένες σχέσεις με τη Γερμανία. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου ότι το «τιμόνι» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο.
«Η αποπομπή του Ρέξ #Tillerson δεν βελτιώνει τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ροτ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος επιθυμούσε την αντικατάσταση του Τίλερσον με τον Πομπέο εδώ και μήνες, και ο Λευκός Οίκος είχε ξεκινήσει τις απαραίτητες διεργασίες ώστε ο πρώην επικεφαλής της CIA να αναλάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το φθινόπωρο.
Πηγές που επικαλείται το CNNi αναφέρουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ξεχάσει ποτέ ότι ο Τίλερσον τον αποκάλεσε «ηλίθιο» και ο Λευκός Οίκος γνώριζε ότι οι διαφορές τους δεν μπορούν να γεφυρωθούν.
Επιπλέον, ο Τίλερσον είχε ελάχιστους συμμάχους στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.
Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
04:00
Agro-Verify: Νέα εφαρμογή για τον έλεγχο τιμών από την ΑΑΔΕ - Πώς θα λειτουργεί
03:00
ΑΑΔΕ: Μέχρι πότε η προθεσμία για την εγγραφή στο Μητρώο του ετήσιου αρχείου εισοδημάτων
02:00
Αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος: Πότε τίθενται σε ισχύ - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
01:00