ΚΟΣΜΟΣ

Πρόστιμο σε Γάλλο αρτοποιό για… πολλές ώρες εργασίας

Πρόστιμο σε Γάλλο αρτοποιό για… πολλές ώρες εργασίας
Pixabay

Οι Γάλλοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο ψωμί. Τόση που υπάρχουν μέχρι και νόμοι, οι οποίοι ορίζουν την ονομασία του κάθε είδους καθώς και τις ώρες λειτουργίας των αρτοποιείων.

Ένας τέτοιος νόμος ισχύει στην περιοχή Αούμπε, όπου οι φούρνοι είναι υποχρεωμένοι να κλείνουν τουλάχιστον μία μέρα την εβδομάδα με στόχο την ξεκούραση.

Όταν όμως ο Cedric Vaivre αποφάσισε το καλοκαίρι του 2017 να μένει ανοιχτός κάθε μέρα, καθώς πρόκειται για μία περίοδο αιχμής, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 3.000 ευρώ!

Το συμβάν αυτό ξεσήκωσε τους κατοίκους της πόλης Lusigny-sur-Barse οι οποίοι υποστηρίζουν τον Vaivre και προσπαθούν να ακυρώσουν το πρόστιμο καθώς και να αλλάξουν τον νόμο μέσα από μία online αίτηση όπου έχουν συγκεντρώσει πάνω από 2.000 υπογραφές. Ο αριθμός είναι αρκετά εντυπωσιακός και ελπιδοφόρος εάν σκεφτεί κανείς πως το 2014 ο πληθυσμός του έφτανε μόλις τις 2.000.

Ο Cedric Vaivre δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμός πως δεν συμφωνεί με το πρόστιμο και ότι απλά αγαπά τη δουλειά του. «Πρέπει να σταματήσουμε να τιμωρούμε τους ανθρώπους που δουλεύουν».

Ο πρόεδρος της Ένωσης των Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών της περιοχής, υπερασπίστηκε τον νόμο:

«Καταλαβαίνουμε πως ο κ. Vaivre επιθυμεί να δουλεύει περισσότερο κατά τις τουριστικές περιόδους αλλά ο νόμος ισχύει για όλους τους φούρνους».

CNNi / A French baker is slapped with a fine -- for working too darn much

ΔΗΜΟΦΙΛΗ