ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανίδα που πολεμούσε στο πλάι των Κούρδων σκοτώθηκε στην Αφρίν

Βρετανίδα που πολεμούσε στο πλάι των Κούρδων σκοτώθηκε στην Αφρίν
Twitter/Rojava Defense Units | YPG

Μία Βρετανίδα που πολεμούσε με τις κουρδικές δυνάμεις στην πόλη Αφρίν της Συρίας, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποιεί η Τουρκία στην περιοχή.

Η Άννα Κάμπελ σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στον θύλακα της Αφρίν όπως έγινε γνωστό από την Νισρίν Αμπντάλα, εκπρόσωπο των Μονάδων Προστασίας της Γυναίκας (YPJ). «Σκοτώθηκε στις 15 Μαρτίου στη διάρκεια ενός τουρκικού βομβαρδισμού» στο μέτωπο, κοντά στην πόλη Αφρίν, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως η νεαρή γυναίκα ήταν 27 ετών.

«Μάθαμε τον θάνατό της χθες και ήρθαμε σε επαφή με τους γονείς της», σημείωσε, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο.

Η Άγκυρα εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου επίθεση στον κουρδικό θύλακα για να εκδιώξει από τα σύνορά της την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους ελέγχουν πλέον ολόκληρο τον θύλακα, μετά την κατάληψη χθες της πρωτεύουσάς τους. Προωθήθηκαν ταχύτατα στην πόλη μετά την υποχώρηση των Κούρδων μαχητών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η Άννα Κάμπελ είχε ενταχθεί στις YPJ τον Μάιο του 2017 και δεν είχε πάει στο μέτωπο μέχρι αυτό τον μήνα. Μετά την έναρξη της τουρκικής επίθεσης στην Αφρίν, «επέμεινε να σταλεί εκεί», διευκρίνισε η Αμπντάλα.

«Συζητήσαμε πολύ μαζί της αλλά μας έθεσε ενώπιον ενός τελεσιγράφου: ‘Η εγκαταλείπω την επανάσταση ή πηγαίνω στην Αφρίν», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Εκατοντάδες ξένοι μαχητές έχουν ενταχθεί στις τάξεις των YPJ και YPG στη Συρία, κυρίως κατά τις μάχες κατά του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους».

Τουλάχιστον δύο σκοτώθηκαν τον περασμένο μήνα κατά την επίθεση εναντίον της Αφρίν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ