Άχεντ Ταμίμι: Οκτώ μήνες φυλάκιση για το «σύμβολο» της αντίστασης των Παλαιστινίων
Στη φυλακή θα περάσει τους επόμενους μήνες η Παλαιστίνια έφηβη Άχεντ Ταμίμι, που μετατράπηκε σε σύμβολο των Παλαιστίνιων στον αγώνα εναντίον της ισραηλινής κατοχής.
Η 17χρονη συμφώνησε να δηλώσει την «ενοχή» της ενώπιον του δικαστηρίου για να μειωθεί η ποινή της και έτσι της επιβλήθηκε φυλάκιση οκτώ μηνών.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Άχεντ Ταμίμι, η οποία τότε ήταν 16 ετών χαστούκισε και γρονθοκόπησε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες έξω από το σπίτι της, στο χωριό Νάμπι Σάλεχ.
Το επεισόδιο αυτό είχε μεταδοθεί απευθείας, μέσω Facebook, από τη μητέρα της που επίσης συνελήφθη, μαζί και με έναν ανιψιό της.
Η 17χρονη σήμερα Ταμίμι θα αφεθεί ελεύθερη το καλοκαίρι, καθώς στην ποινή της περιλαμβάνεται και το διάστημα τριών μηνών της προφυλάκισής της από τον Δεκέμβριο του 2017, όταν και συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με την απόφαση.
Θα πληρώσει επίσης πρόστιμο 5.000 σέκελ (1.166 ευρώ).
«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε ένα σύστημα κατοχής», φώναξε η Ταμίμι σε δημοσιογράφους στο στρατοδικείο της Οφέρ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πριν την έκδοση της απόφασης.
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: «Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν νέο Βιετνάμ» απειλεί το Ιράν - Νέο «κύμα» επιθέσεων σε Τεχεράνη και Λίβανο - «Βλέπει» τα 100 δολάρια το πετρέλαιο
08:22
Με επισκληρίδιο αιμάτωμα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Αγία Σοφία» ο 14χρονος που έπεσε από πατίνι (vid)
08:18
Με νέο Βιετνάμ απειλεί το Ιράν τις ΗΠΑ αν στείλουν χερσαίες δυνάμεις και προειδοποιεί για τέλμα
08:14
Δύο «δίδυμα» σκάφη ετοιμάζονται να λύσουν το μυστήριο της χαμένης ατμόσφαιρας του Άρη
08:06