ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Σκριπάλ: Και δεύτερος αστυνομικός εισήχθη στο νοσοκομείο

Υπόθεση Σκριπάλ: Και δεύτερος αστυνομικός εισήχθη στο νοσοκομείο
REUTERS/Peter Nicholls

Ένας αστυνομικός, ο δεύτερος κατά σειρά, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης μετά τη χημική επίθεση εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, ωστόσο τα συμπτώματά του είναι μικρής έκτασης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mail Online, μεταξύ των συμπτωμάτων που παρουσίασε ο δεύτερος αστυνομικός, είναι ερεθισμός του δέρματος.

Ο Ρώσος πρώην κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ, η κόρη του Γιούλια και ένας ακόμη αστυνομικός εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το δηλητήριο με το οποίο επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν, είναι ο νευροτοξικός παράγοντας Novichok, ένα από τα πλέον θανατηφόρα χημικά όπλα που έχουν αναπτυχθεί ποτέ.

Σημειώνεται ότι μετά το περιστατικό, η αστυνομία ζήτησε από περίπου 500 κατοίκους της περιοχής του Σάλσμπερι να πλύνουν καλά τα ρούχα τους.

Στο μεταξύ, έχει ξεσπάσει διπλωματικός «πόλεμος» μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ρωσίας, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο κατηγορεί ευθέως την Μόσχα ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας, κάτι που αντικρούει από την πλευρά του το Κρεμλίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ