Βρυξέλλες - Παρίσι και Λονδίνο χαιρετίζουν την εξαίρεση Ε.Ε. από τους δασμούς Τραμπ
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαιρέτισαν την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει προσωρινά την επιβολή υψηλότερων δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τα κράτη της ΕΕ.
«Ας καλωσορίσουμε αυτή την απόφαση, η οποία σηματοδοτεί μια πρόοδο, ας συνεχίσουμε να μιλάμε», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισί, στον ραδιοσταθμό France Inter.
«Αλλά ας μην τροφοδοτούμε τη φαντασίωση ότι θα ανοίξουμε ξανά από εδώ μια παγκόσμια επαναδιαπραγμάτευση όπως αυτή της διατλαντικής συνθήκης», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε επίσης σήμερα ότι είναι καλή είδηση το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ άλλαξε γνώμη για την επιβολή εμπορικών δασμών στον ευρωπαϊκό χάλυβα.
«Ήταν μια κακή απόφαση από την αμερικανική κυβέρνηση για την Ευρώπη και η γαλλική βιομηχανία θα δεχόταν πλήγμα από τη μονομερή αύξηση των τελωνειακών δασμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό.
«Η Ευρώπη είχε δηλώσει σαφώς την πρόθεσή της να απαντήσει και να μπει σ' έναν εμπορικό πόλεμο... Είναι καλό το ότι ο πρόεδρος Τραμπ άλλαξε γνώμη για τις αυξήσεις των δασμών», πρόσθεσε ο γάλλος εκπρόσωπος.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι χαιρέτισε επίσης από τις Βρυξέλλες την κίνηση των ΗΠΑ.
Ίσες αμοιβές: Αποζημίωση και αναδρομικά σε περίπτωση διάκρισης - Οι αλλαγές σε προσλήψεις
05:00
Θερινές εκπτώσεις: Πότε κάνουν «πρεμιέρα» - Οι Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
04:00
Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού στον ΕΝΦΙΑ: Από την Ηλεκτρονική Ταυτότητα τα στοιχεία των ακινήτων
03:00
Πώς θα κάνετε αίτηση για τις Επαγγελματικές Σχολές μέσω ΔΥΠΑ - Αναλυτικά οι ειδικότητες
02:00