ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί σε σούπερ-μάρκετ στη Γαλλία

Πυροβολισμοί σε σούπερ-μάρκετ στη Γαλλία
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Gonzalo Fuentes

Πυροβολισμοί ακούστηκαν σε ένα σούπερ-μάρκετ στη νότια Γαλλία, όπου, όπως επιβεβαιώνουν οι γαλλικές Αρχές ασφαλείας, είναι σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας. Οι πληροφορίες, κάνουν λόγο για δύο νεκρούς. 

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει το περιστατικό, τονίζοντας πως στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της, που έχουν περικυκλώσει το σούπερ-μάρκετ.

Το περιστατικό είναι σε εξέλιξη στην πόλη Τρεμπς, όπως ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Ένας δράστης φέρεται να μπήκε στο σούπερ-μάρκετ στις 11:00 π.μ. (τοπική ώρα) και να άνοιξε πυρ.

Περίπου μία ώρα μετά την εισβολή του, όπως αναφέρει το Reuters, ο δράστης άφησε ελεύθερους τους ομήρους, κρατώντας μόνο έναν αστυνομικό.

Τοπικά μέσα, σύμφωνα με το RT, αναφέρουν πως ο δράστης της επίθεσης δηλώνει πίστη στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος. Αυτόπτης μάρτυρας τόνισε στο Europe 1, πως φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ», μπαίνοντας στον χώρο.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί σε ένα δεύτερο περιστατικό στην ευρύτερη περιοχή και δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν οι δύο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους.

Ερωτώμενος για το περιστατικό ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, έκανε λόγο για ένα «αρκετά σοβαρό περιστατικό», ενώ σημείωσε πως όλα δείχνουν πως πρόκειται για μία τρομοκρατική επίθεση. Ο ίδιος, επιβεβαίωσε πως τουλάχιστον ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ