Μία σύλληψη για την επίθεση στην πόλη Τρεμπ της Γαλλίας
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε μια γυναίκα η οποία σχετίζεται με τον ένοπλο που σκότωσε τρεις ανθρώπους στη νοτιοδυτική Γαλλία, αφού έκλεψε ένα αυτοκίνητο, πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών και κράτησε ομήρους σε ένα σουπερμάρκετ.
Ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν, που έχει αναλάβει τις έρευνες, είπε ότι ο δράστης, ο Ρεντουάν Λακντίμ, 25 ετών, ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας για τους δεσμούς του με το ριζοσπαστικό Ισλάμ και το σαλαφιστικό κίνημα. Ωστόσο, από την παρακολούθησή του, το 2016-17, δεν βρέθηκαν ενδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σχεδίαζε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.
Ο Μολέν επιβεβαίωσε ότι ο Λακντίμ φώναζε "ο θεός είναι μεγάλος" στα αραβικά και είπε ότι είναι "στρατιώτης" του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους όταν μπήκε στο σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ.
Δήλωνε "έτοιμος να πεθάνει για τη Συρία", πρόσθεσε. «Ζητούσε την απελευθέρωση των αδελφών του, πριν πυροβολήσει έναν πελάτη και έναν υπάλληλο του καταστήματος που πέθαναν ακαριαία», συνέχισε.
Η γυναίκα που έχει συλληφθεί φέρεται ότι είναι η σύντροφος του 25χρονου. Έχει τεθεί υπό κράτηση με την κατηγορία της «σύσταση συμμορίας σχετιζόμενη με μια εγκληματική τρομοκρατική επιχείρηση», όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.
Διακοπές του Πάσχα: Πότε κλείνου τα σχολεία - Οι επόμενες αργίες του 2026
01:00
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα ψηφιακής ενδυνάμωσης για ηλικιωμένους και ΑμεΑ
00:30
Τουρκία: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα
23:57
Το... στενό «μαρκάρισμα» του Ορμούζ: Πώς ΗΠΑ και Ιράν πολεμούν για τον έλεγχο του πετρελαίου
23:46