Η αφρικανική σκόνη έφθασε ως τη Ρωσία κι έκανε το χιόνι… πορτοκαλί
Σε ένα ασυνήθιστο τοπίο έκαναν τις αθλητικές δραστηριότητές του το Σαββατοκύριακο οι λάτρεις των χειμερινών σπορ στο Σότσι της Ρωσίας. Σκιέρς και σνόουμπορντερς έκαναν τα σλάλομ και τους εντυπωσιακούς ελιγμούς και τα άλματά τους πάνω σε… πορτοκαλί χιόνι!
Κι αυτό γιατί η αφρικανική σκόνη, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε σκεπάσει την Κρήτη, αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδας, έφθασε ως το χειμερινό θέρετρο της Ρωσίας.
Η μεταφορά της σκόνης από την έρημο Σαχάρα ως τη Ρωσία ήταν πολύ έντονη, όπως φαίνεται και στις εικόνες που κατέγραψαν οι δορυφόροι της NASA.

«Είναι σαν να κάνουμε σκι στον πλανήτη Άρη σήμερα», έγραψε στον λογαριασμό του ένας χρήστης των Social media, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που ανέβασαν φωτογραφίες και βίντεο με το ασυνήθιστο πορτοκαλί τοπίο.
Μάλιστα ήταν τέτοια η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τη σκόνη, που οι σκιέρ έπρεπε να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί τις καταβάσεις τους στο Σότσι, καθώς η ορατότητα ήταν περιορισμένη.
Orange snow blankets parts of Russia, By Amanda Jackson, CNN
SPONSORED
Διπλασιάζονται οι ψυχικές διαταραχές παγκοσμίως - Μεγάλη αύξηση στην Ελλάδα
11:20
Κρήτη: Οι «καβάτζες» της συμμορίας με τα ναρκωτικά, ο ρόλος του 21χρονου και οι αγοραπωλησίες
11:13
Η Δονούσα στη δεύτερη θέση των κορυφαίων «μυστικών» καλοκαιρινών προορισμών της Ευρώπης
11:07
Στη ΜΕΘ του Παίδων ΠΑΓΝΗ 3χρονο κοριτσάκι με αιμάτωμα στο κεφάλι και μώλωπες στο σώμα
11:07