Άμαχοι και αντάρτες απομακρύνονται από την Ανατολική Γκούτα
Μία μεγάλη αυτοκινητοπομπή λεωφορείων απομάκρυνε από την Ανατολική Γκούτα αντάρτες και αμάχους τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.
Όπως μεταδίδει το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, εκατό λεωφορεία, στα οποία είχαν επιβιβαστεί 6.749 άνθρωποι, από τους οποίους περίπου το ένα τέταρτο είναι μαχητές, αναχώρησαν τη νύχτα από έναν τομέα του θύλακα αυτού που ελεγχόταν από την οργάνωση ανταρτών Φάιλακ αρ Ραχμάν.
Προ ημερών το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 105.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα, μετά την έναρξη της επίθεσης των κυβερνητικών δυνάμεων για την ανακατάληψή του πριν από έναν μήνα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο επικαλούνταν στρατιωτική πηγή, η απομάκρυνση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια «ανθρωπιστικών παύσεων».
SPONSORED
Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ρομά στα Χανιά
12:10
Κύκλωμα στις πολεοδομίες: «Ξεπάγωναν» οικοδομές και «έσβηναν» πρόστιμα με το αζημίωτο - Η δράση του
12:07
Χειροπέδες σε 19χρονο για ξυλοδαρμό 17χρονου στη Θεσσαλονίκη
12:02
«Προγόνων Ιχνηλάτησις»: Το θερινό πρόγραμμα της Ελληνικής Αγωγής ξεκινάει 15 Ιουνίου
11:56