Ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης στα γραφεία του YouTube
Η γυναίκα που άνοιξε πυρ στα κεντρικά γραφεία του YouTube στην Καλιφόρνια πίστευε ότι η εταιρεία λογόκρινε τα βίντεο της και ήταν θυμωμένη με τις πρακτικές που ακολουθούσε.
Η Νασίμ Ναζαφί Αγντάμ, 39 ετών, που γεννήθηκε στο Ιράν αλλά κατοικούσε στο Σαν Ντιέγκο, είχε κάνει πολλές αναρτήσεις στα περσικά και τα αγγλικά εναντίον του YouTube πριν εξαπολύσει την επίθεση τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους. Η γυναίκα στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή της.
«Πιστεύεται ότι η ύποπτη ήταν ταραγμένη με τις πολιτικές και τις πρακτικές του YouTube. Αυτό φαίνεται ότι ήταν το κίνητρο», είπε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Μπρούνο, Εντ Μπαρμπερίνι. Πρόσθεσε ότι φαίνεται ότι η 39χρονη δεν στόχευε συγκεκριμένα κανέναν όταν άνοιξε πυρ με το όπλο που κατείχε νόμιμα.

San Bruno Police Department/Handout via REUTERS
Πριν από την επίθεση η Αγντάμ είχε πάει σε ένα «τοπικό σκοπευτήριο», σημείωσε.
Σε κάποιες από τις αναρτήσεις της, η Αγντάμ μιλούσε για την ίδια περιαυτολογώντας επειδή κατάφερε να επιβιώσει σε έναν εχθρικό κόσμο. Άλλες σελίδες κοσμούνται με φωτογραφίες της όπου φαίνεται συνοφρυωμένη, να φοράει κοσμήματα που σχεδίασε η ίδια.
«Πιστεύω ότι τα πάω περίφημα. Ποτέ δεν ερωτεύτηκα, ούτε παντρεύτηκα. Δεν έχω σωματικές ή ψυχικές ασθένειες. Αλλά ζω σε έναν πλανήτη γεμάτο με αδικίες και αρρώστιες», έγραψε στα περσικά στον λογαριασμό της στο Instagram.
Σε ένα αγγλόφωνο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube αλλά πλέον έχει διαγραφεί, ακούγεται να λέει ότι γίνονται «διακρίσεις» σε βάρος της.
Οι δύο από τους τρεις τραυματίες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο όπου είχαν μεταφερθεί. Ο τρίτος, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών, νοσηλεύεται ακόμη σε σοβαρή κατάσταση.
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν συμμετέχει και δεν εμπλέκεται σε επιχείρηση κατά Ιράν
13:11
Κύπρος: Το σακίδιο έκτακτης ανάγκης - Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες εάν ακουστούν σειρήνες
13:10
Υπό ψηφιακή «πίεση» η Ελλάδα: 1.672 κυβερνοεπιθέσεις την εβδομάδα
13:01
Σε συναγερμό η Κύπρος μετά τις αναχαιτίσεις ιρανικών drones: Αυξημένα μέτρα στη Λάρνακα
12:59