Ο ΟΑΧΟ απέρριψε το αίτημα της Ρωσίας για κοινή έρευνα στην υπόθεση Σκριπάλ
Η πρόταση που είχε καταθέσει η Ρωσία στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων για τη διεξαγωγή μιας κοινής ρωσοβρετανικής έρευνας για τη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, απορρίφθηκε.
Η Ρωσία ζητούσε τη διεξαγωγή κοινής έρευνας επειδή η Βρετανία δεν την κάλεσε να συμμετάσχει στην έρευνα που έχει ξεκινήσει ο ΟΑΧΟ, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Το αίτημα απορρίφθηκε με ψήφους 15 κατά έναντι 6 υπέρ, μετέδωσε το Reuters. Η Κίνα, το Αζερμπαϊτζάν, το Σουδάν, η Αλγερία και το Ιράν στήριξαν τη Μόσχα. Δεκαεπτά άλλες χώρες απείχαν από την ψηφοφορία.
«Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα δύο τρίτα των ψήφων που απαιτούνταν», σχολίασε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον Οργανισμό Αλεξάντρ Σούλγκιν.
SPONSORED
Στις ΗΠΑ το αεροπλανοφόρο «Gerald Ford» μετά από αποστολή - ρεκόρ
18:45
Διάρρηξη τα ξημερώματα σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ακρόπολης
18:40
Μιχαηλίδου: «Η ΝΔ είναι η παράταξη που πήρε την κοινωνική πολιτική στα σοβαρά»
18:33
Διακοπή των δρομολογίων στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Σίνδος λόγω ατόμου στις ράγες
18:26