ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυρά και ένας νεκρός σε ζωντανή μετάδοση

ΗΠΑ: Πυρά και ένας νεκρός σε ζωντανή μετάδοση
Pixabay

Δύο επιθέσεις με πυροβολισμούς προβλήθηκαν την Κυριακή και τη Μ. Δευτέρα σε ζωντανή μετάδοση του Facebook και του Instagram, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ένας έφηβος από το Ντιτρόιτ είναι νεκρός και ένας άνδρας από το Χιούστον βαριά τραυματισμένος, τη στιγμή που μετέδιδαν ζωντανά σε Instagram και Facebook αντίστοιχα.

Ο 18χρονος Dylan Hemphill τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ο φίλος του τράβηξε κατά λάθος τη σκανδάλη τη στιγμή που έκαναν live μετάδοση στο Instagram το βράδυ της Μ. Δευτέρας. «Μου φαίνεται τόσο σουρεαλιστικό αυτή τη στιγμή. Είμαι σοκαρισμένη. Είναι πολύ στενοί φίλοι, σαν αδέρφια. Συμπεριφερόμουν στον ΝτεΡον σαν να ήταν γιος μου» αναφέρει η μητέρα του 18χρονου σε τοπικό μέσο.

Ο έφηβος που πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη βρίσκεται υπό κράτηση.

Ακόμη ένα περιστατικό με πυροβολισμό σημειώθηκε μία μέρα πριν: ο 26χρονος Devyn Holmes κατέγραψε live τον τραυματισμό του. Ο Holmes πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια «παιχνιδιού» με όπλα με τους φίλους του.

Στο βίντεο, ο Devyn εμφανίζεται να λέει σε φίλη του «με νευριάζεις», λίγα δευτερόλεπτα πριν τον πυροβολισμό. Τώρα, νοσηλεύεται εγκεφαλικά νεκρός και σε πλήρη τεχνική υποστήριξη, σύμφωνα με τοπικά μέσα, ενώ για το συμβάν συνελήφθη μία 25χρονη γυναίκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ