ΚΟΣΜΟΣ

Η εξαφάνιση της Λουίζ Πιέτροβιτς: Λύθηκε ο «γρίφος» μετά από 52 χρόνια

Η εξαφάνιση της Λουίζ Πιέτροβιτς: Λύθηκε ο «γρίφος» μετά από 52 χρόνια
Φωτογραφία από την αφίσα που είχε κυκλοφορήσει όταν εξαφανίστηκε η γυναίκα

Την υπόθεση εξαφάνισης μιας γυναίκας κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί της πολιτείας της Νέας Υόρκης, δίνοντας στην κόρη της μια απάντηση στο ερώτημα που την ταλάνιζε εδώ και 52 χρόνια… Πλέον γνωρίζει ότι η μητέρα της δεν την εγκατέλειψε αλλά κάποιος την δολοφόνησε.

Τον Οκτώβριο του 1966, η 38χρονη τότε Λουίζ Πιέτροβιτς έκλεισε τον τραπεζικό της λογαριασμό και στη συνέχεια εγκατέλειψε την πόλη με τον τότε σύντροφό της και αστυνομικό Γουίλιαμ Μπόκεν. Φαίνεται ότι στην αγκαλιά του είχε βρει ασφάλεια, καθώς ο σύζυγός της -αγρότης στο επάγγελμα- την κακοποιούσε.

Η υπόθεση αυτή είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, με ορισμένους να εικάζουν ότι η Πιέτροβιτς εγκατέλειψε το παιδί της και άλλους να πιστεύουν ότι κάτι της συνέβη.

Τα οστά της εντοπίστηκαν πριν από δύο εβδομάδες, θαμμένα κάτω από σπίτι στο Λονγκ Άιλαντ στο σπίτι που ανήκε στον Μπόκεν, που πέθανε το 1982.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από το αφιέρωμα εφημερίδας «Τhe Suffolk Times» στην εξαφάνιση της γυναίκας αλλά και ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για τη μυστηριώδη αυτή υπόθεση.

Την Μεγάλη Τετάρτη, ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι τα οστά που εντοπίστηκαν ανήκουν στην Πιέτροβιτς.

Η κόρη της, Σάντι Μπλάμπιεντ, θυμάται ακόμη την τελευταία φορά που είδε τη μητέρα της.

«Δεν θα με εγκατέλειπε με τέτοιο τρόπο»

Ένα πρωϊνό πριν από 52 χρόνια, όταν η Μπλάμπιεντ ήταν 12 ετών, η μητέρα της την έβαλε στο σχολικό λεωφορείο. Έκτοτε, δεν την ξαναείδε

«Δεν θα με εγκατέλειπε με τέτοιο τρόπο» είπε η Μπλάμπιεντ στην εφημερίδα, και συνέχισε: «Εάν ήταν κάπου εκεί έξω και ήταν ζωντανή θα με είχε πάρει τηλέφωνο για να έρθει να με βρει και να είμαστε και πάλι μαζί».

Δεν της τηλεφώνησε, όμως, ποτέ ούτε έγινε κάποια σύλληψη για την υπόθεσή της.

Μόλις μια ημέρα πριν εξαφανιστεί, η Πιέτροβιτς προχώρησε σε ανάληψη 1.273 δολαρίων από τον προσωπικό της λογαριασμό και στην συνέχεια τον έκλεισε. Την επόμενη μέρα, ο τότε σύντροφός της παραιτήθηκε από το αστυνομικό σώμα. Μάλιστα, τις προηγούμενες τρεις ημέρες δεν είχε εμφανιστεί στη δουλειά του, λέγοντας πως είναι άρρωστος.

Η Πιέτροβιτς ήταν μια γυναίκα κακοποιημένη από το σύζυγό της και παγιδευμένη μέσα σε μια δύσκολη πραγματικότητα.

Η εφημερίδα αποκάλυψε πριν από λίγο καιρό ότι η πρώην σύζυγος του Μπόκεν τηλεφώνησε πρόσφατα στην αστυνομία και τους είπε ότι ένα πτώμα είναι θαμμένο στο υπόγειο του παλιού σπιτιού του στην περιοχή Southold. Με τη βοήθεια ειδικού ραντάρ, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον σκελετό της γυναίκας κάτω από 12 εκατοστά τσιμέντου…

«Μερικές φορές, όταν περνούν τα χρόνια, μάρτυρες μας πλησιάζουν και μας δίνουν πληροφορίες που κάποτε αισθάνονταν ότι δεν μπορούν να αποκαλύψουν ή αισθάνονταν κάποια απειλή» είπε ο ντετέκτιβ της αστυνομίας της πόλης του Suffolk Τζέραλντ Τζιγκάντε, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μέχρι στιγμής, όμως, παραμένει ασαφές εάν ο ιατροδικαστής θα καταφέρει να αποσαφηνίσει τα αίτια του θανάτου της.

Η κόρη της, όμως, πιστεύει ότι ο Μπόκεν τη δολοφόνησε. «Νομίζω ότι την σκότωσε την τελευταία ημέρα που την είδα…Την αγκάλιασα και την φίλησα πριν φύγω για το σχολείο και βάζω στοίχημα ότι την σκότωσε εκείνη την ημέρα» είπε η Μπλάμπιεντ, μιλώντας στην εφημερίδα Times Herald Record.

O Άλμπιν Πιέτροβιτς, ο σύζυγός της, πήρε διαζύγιο από την εξαφανισμένη γυναίκα του το 1974 και ξαναπαντρεύτηκε δύο χρόνια αργότερα.

Πέθανε το 2000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ